Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 11:10, 09 sie 2017

Anitka 11:15, 09 sie 2017

Jeden sukulent, który pozostał też znalazł miejsce.

BKosimkArt 12:09, 09 sie 2017

Anitko śliczne dekoracje, i te chryzantemki też z tym zielonym oczkiem super to wygląda...
ania1110d 12:32, 09 sie 2017

Ja ja uwielbiam takie dekoracje Pięknie
Iwonka 18:04, 09 sie 2017

Anitka napisał(a)

Wiem Aniu, że wyrzucenie żurawek nic nie da, bo od kilku lat zmagam się z opuchlakami, próbuje chociaż ograniczyć ich populację. Też myślał, że nie siedzą w trawie, ale Pani od której biorę nicienie jak mi mówiła kilka lat temu za pierwszym razem co mam z nimi robić powiedziała, że jak zostanie to żebym opryskała trawnik , bo tam tez urzędują. Kobita prowadzi szkolenia i rozprowadza środki ekologiczne. Ja stosuje swoje metody ekologiczne - latarka czołowa i podeszwa bucikowa Wiem, że to mozolna metoda, ale naprawdę wile osobników jej doświadczyło, a ja po jej stosowaniu władowuję na nich flustrację i mam ulgę, że każdy zlikwidowany to 500 larw mniej

Anita jesteś niesamowita z tym nocnym błądzeniem po ogrodzie Mnie mąż też chce kupić latarkę czołową bo często wzmagam swją aktywnośc wieczorem i po zmroku Tylko, że ja ślimaki zbieram, kończę jak mam 300 sztuk w wiadrze. Na szczęście te upały osłabiły ich ilość. Z tego powodu nie mam zbyt wielu funkii w ogrodzie, bo nawet niebieskie granulki niewiele pomagają. Nawisem mówiąc, czemu nie wymyślą tego środka w jakimś przyjaźniejszym kolorze, sypałabym więcej! Co do opuchlaków, to po twoich żalach sprawdziłam, co to za czort jeden. No ładny powiem ci (podoba mi się nawet bardziej od twoich jaszczurek) Ale jak takie szkody robi to wcale się nie dziwię, że masz go dosyć. Na pocieszenie napiszę, że mnie modne na ogrodowisku żurawki nie lubią i bardzo brzydko rosną. Szukałam nawet nawozu specjalnie im dedykowanego, ale do tej pory nie znalazłam.
Iwonka 18:09, 09 sie 2017

Świetna dekoracja! Pod wpływem ogrodowiska coraz bardziej podobają mi się rojniki i inne sukulenty. Jedna z dziewczyn ma takie ogromne koryto (chyba nawet większe niż twoje) a w nim tylko takie okazy. Sama jakiś czas temu wykopałam wszyskie, które rosły mi w przypadkowych miejscach i włożyłam do donic. Efekt może nie jakiś wow, ale przynajmniej je widać

Iwonka 18:13, 09 sie 2017

O tą dekorację mi chodziło
Iwonka 18:19, 09 sie 2017

Piękna "donica" ! Po obejrzeniu ogrodów u Kapiasa w niedzielę, siedzę w necie w poszukiwaniu takich detali. Ale u mnie przy braku architektury ogrodowej pasują jak piernik do wiatraka A twój domek letni Anitko po prostu kocham Dlatego fajnie, jak wrzucasz nowe zdjęcia. Najchętniej pod każdym pisałabym same ochy i achy
Iwonka 18:25, 09 sie 2017

To już na prawdę ostatni komentarz Przepraszam, że tak się rozpisuję, ale tyle fajnych zakątków pokazałaś, że po prostu muszę coś skrobnąć. Poza tym w ramach pracy nad sobą obserwuję tylko kilka wątków na ogrodowisku, inaczej szło zwariować. Po takiej lekturze wszystko co mam było bee, straszne, niemodne... Szkoda słów. Przechodząc do zdjęcia powyżej: taki fajny kącik stworzyłaś! Super pomysł z bergeniami w środku a bluszczem po zewnętrznej. Fajna kompozycja do cienia. A to szare w środku? Jakaś rzeźba?
Kamcia 20:43, 09 sie 2017

Fajne masz te meble ogrodowe. Zrezsta wszystko mi sie u Ciebie podoba, wiec lepiej juz bede cicho.