Anita jesteś niesamowita z tym nocnym błądzeniem po ogrodzie Mnie mąż też chce kupić latarkę czołową bo często wzmagam swją aktywnośc wieczorem i po zmroku Tylko, że ja ślimaki zbieram, kończę jak mam 300 sztuk w wiadrze. Na szczęście te upały osłabiły ich ilość. Z tego powodu nie mam zbyt wielu funkii w ogrodzie, bo nawet niebieskie granulki niewiele pomagają. Nawisem mówiąc, czemu nie wymyślą tego środka w jakimś przyjaźniejszym kolorze, sypałabym więcej! Co do opuchlaków, to po twoich żalach sprawdziłam, co to za czort jeden. No ładny powiem ci (podoba mi się nawet bardziej od twoich jaszczurek) Ale jak takie szkody robi to wcale się nie dziwię, że masz go dosyć. Na pocieszenie napiszę, że mnie modne na ogrodowisku żurawki nie lubią i bardzo brzydko rosną. Szukałam nawet nawozu specjalnie im dedykowanego, ale do tej pory nie znalazłam.
Piękna "donica" ! Po obejrzeniu ogrodów u Kapiasa w niedzielę, siedzę w necie w poszukiwaniu takich detali. Ale u mnie przy braku architektury ogrodowej pasują jak piernik do wiatraka A twój domek letni Anitko po prostu kocham Dlatego fajnie, jak wrzucasz nowe zdjęcia. Najchętniej pod każdym pisałabym same ochy i achy
To już na prawdę ostatni komentarz Przepraszam, że tak się rozpisuję, ale tyle fajnych zakątków pokazałaś, że po prostu muszę coś skrobnąć. Poza tym w ramach pracy nad sobą obserwuję tylko kilka wątków na ogrodowisku, inaczej szło zwariować. Po takiej lekturze wszystko co mam było bee, straszne, niemodne... Szkoda słów. Przechodząc do zdjęcia powyżej: taki fajny kącik stworzyłaś! Super pomysł z bergeniami w środku a bluszczem po zewnętrznej. Fajna kompozycja do cienia. A to szare w środku? Jakaś rzeźba?