Toszka złota rada w ramki oprawiona

Czytałam kilka razy, na razie mam wrażenia jak po lekturze książki do fizyki mojego dziecka, mówiąc slangiem kumam niewiele

Poszłam wczoraj udokumentować stan drzew na wrzesień - 13 letni aparat odmówił posłuszeństwa. Książki nie zdążyłam odebrać, ale mam jeszcze 6 dni. Wszystkie zapasy nalewki wypite, niemniej śliwowicę czy pigwówkę zdążę jeszcze zrobić by przez zimę nabrała mocy

Chociaż powiem ci, że ja mam raczej odwrotny problem i mam nadzieję, że z moją słabą ostatnio głową nalewka zadziała jak hamulec a nie bodziec. Nie mogę mieć dobrego sekatora w ręce ponieważ jakiś diabeł się wtedy budzi i tnę bez żadnych skrupułów - zazwyczaj za dużo. Więc może siły mi nieco opadną a znaki z farby wyznaczą kierunek
Wiklasia a u mnie odwrotnie, głowa opada po pierwszym procencie za to sekator w ręce uwalnia ten dreszczyk emocji, kiler ze mnie jak nic
Agania twój niebieski komplet od dawna był moją inspiracją, przeszukując neta niestety nie znalazłam piękniejszego. Seledyn dostępny stacjonarnie złapał za serducho. Myję naczynia, zerkam na krzesełko i robota w rękach się pali
Effcia rady dziewczyn ze strefami odpoczynku tak mi zapadły w pamięć, że np przy altanowej rabacie wszystko pod ławeczkę sadzę. Wczoraj przesuwałam hortensje, ponieważ miałam wrażenie, że niewystarczająco kiedyś ją otulą. Na co nadszedł mój eMuś ze stwierdzeniem, że przecież kleszcze po nim będą tam chodzić... i tak czar romantyzmu prysł
Wacław ja chyba jakaś bez serca jestem bo drżenia przy cięciu u mnie brak

Troszkę kłamię, drżenie jest ale nie ze strachu a radości

Uwielbiam sekatory i cieszę się jak dziecko na zakup nowego.
Monia buziak kochana

Czekam na twoje nowe zdjęcia, mój folder jest głodny

Wrześniowe światło jest tak piękne, że nawet moje bylinowe suchulce urzekają a u ciebie to będzie perełka

W pełnym relaksie w nowej miejscówce przeszkadza mi jeszcze góra kamienia pod świerkami. Od waszej wizyty jest z pięć razy większa. Najgorsze jest to, że Jackowi ta kompozycja się podoba i znów muszę nad eMusiem popracować
Magleska kącik też mi się podoba, ale góra kamienia pod świerkami sprawia, że nie mogę tam spokojnie odpocząć

Może Sylwia wybawi mnie z kłopotu, już o tym gadałyśmy. Obijasz się skarbie po tym urlopie, wiesz, że możemy znienacka wpaść

Do roboty kochana

Buziak, tęskno mi za twoim ogródkiem