Aguś, kocham cię za to zdjęcie "Tam nie patrzymy!" - doskonale to uchwyciłaś Dziękuję, że byliście i zapraszam częściej Jestem dziś w południe u mamy, przywiozę ci żurawkę i róże. Buziole wielkie za prezenty Wczoraj znalazłam miejscówkę dla hortensji, którą dostałam. Dosadzę jej towarzystwo, bardzo mi się ta odmiana podoba Będę też pukać po przepis na brownie a swój zostawię w przepisach na forum.
Bardzo dziękuję za zdjęcia Nie ma to jak nowe oko w ogrodzie Jeszcze takie oko jak twoje - masz talent dziewczyno!!! Wiesz, że nie lubię tego zakątka z hamakiem a dzieki tobie normalnie podoba mi się
Kochana dziękuję za wszystko Przede wszystkim za to, że byłaś!!! Za przywiezienie Sylwii i Wojtka i za piękne prezenty Gdy piszę te słowa i podnoszę tylko głowę, widzę uroczą latarenkę. Wkomponowała się idealnie w miejsce, które jej mąż znalazł Runiankę wsadzę wokół tej żółtej tui, uspokoi kolorystycznie górę i zadarni podłoże. Okazuje się, że tą roślinką, którą odgruzowałam za altaną, jest właśnie runianka. Zmylił mnie kolor i pokrój. Ale czego się spodziewać po egzemplarzu, który w otoczeniu byle jak rzuconych kamieni walczył o prztrwanie
Wcale się nie dziwię, że nie mogłaś zasnąć po takiej długiej i różnorodnej wycieczce. U Agi już chyba z latarkami jeśli dobrze doczytałam Ja miałam pobudkę o 4 rano, musiałam syna zawieźć na zbiórkę. Potem już się nie położyłam tylko biegałam z prezentami po działce, mam nadzieję, że sąsiedzi jeszcze spali
Dziękuję za zdjęcia, bedzie fajna pamiątka a przy okazji inne spojrzenie na ogród Najbardziej żałuję, że nie zrobiliśmy sobie wspólnego zdjęcia Mam nadzieję, że będzie jeszcze okazja Do zobaczenia wkrótce
Agatko dziękuję za pocieszenie Dołączyłaś do grona osób, kore kibicują zmienie nazwy. Oaza spokoju bardzo mi się podoba, ale niestety wkrótce będzie miała liczne sąsiedztwo i martwi mnie, że spokój gdzieś uleci. Oby nie
Od niedzieli myślę nad nową nazwą i nic mądrego nie przychodzi mi do głowy, nic nie chwyta za serce
WZGÓRZE CHAOSU - odzwierciedla mnóstwo emocji, które mam w stosunku do naszego ogrodu.
Ale skoro tyle osób kibicuje zmianie, no to myślcie Ogrodnicy moi
Pojawiły się już:
Oaza Spokoju
Chaos uporządkowany
Anitka jest za Wzgórzem w nazwie, ja też No ale co dalej?
Czekam na propozycje
W międzyczasie kilka zdjęć zrobionych w poniedziałek o 5 rano Nie myślcie, że taki ranny ptaszek ze mnie, to zbiórka na szkolną wycieczkę postawiła mnie o tej porze na nogi I dobrze, piekne światło jest po wschodzie słońca, nawet zdjęcia z mojej małpki dają chyba radę
Zakątek przy ulicy wymaga kilku zabiegów kosmatycznych, ale z daleka chyba nie widać braków Czekam na rzekę z szałwii Caradonna, ona robi dużą robotę na tej rabacie.
Bardzo się cieszę, że tyle radości tobie sprawiliśmy. Jak chcesz to jeszcze runiankę ci ukorzenie, bo u mnie już jak chwast rośnie.
Byliśmy jeszcze u Gabrysi, bo Sylwia miała coś odebrać, a przy okazji piękny ogród mogliśmy zobaczyć i na końcu u Agi. Dobrze, że udało się jeszcze ogród zobaczyć przez zapadnięciem zmroku.
Jeszcze sobie wspólne zdjęcie zrobimy, ale może Sylwia pokaże swoje zdjęcia i takie będzie
Widzę, że po spotkaniu nie masz już problemu z pokazywaniem ogrodu. I dobrze, bo ślicznie na zdjęciach wygląda. Klika godzin i po kilku problemikach nie ma śladu
Co do nazwy podaje jeszcze inne typy:
Wzgórze spokoju
Oaza na wzgórzu
Wzgórze uporządkowane
Ogród na wzgórzu
Wzgórze po przejściach
Wzgórze po metamorfozie
Ogród na różanym wzgórzu
Na moim wzgórzu
Śmieszne, ale dla swojego wątku tylu typów bym nie wymyśliła