Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzgórze chaosu

Wzgórze chaosu

Magleska 22:02, 23 paź 2023

Iwonka napracowałaś się przy tej rabacie niesamowicie
lubię oglądać i czytać takie historie
ciekawa jej jestem w przyszłym sezonie -już teraz wygląda super ,a jak roślinki rozrosną się ,to będzie kolejna szałowa rabata
DariaB 10:41, 24 paź 2023

Ogromną zmianę przeszła Twoja rabata, na pewno kosztowało Cię to masę pracy i wysiłku. Glediczja to ponoć drzewo niewielkich rozmiarów ale jaki widać po twojej nie do końca to prawda. Moja rośnie w rabacie przed domem, w takim jakby korytku, mam nadzieję, że da radę.
Iwonka 16:41, 25 paź 2023

Agatorek napisał(a)
No nie mogę…. Naprawdę jestem zachwycona ❤️.
Dopiero jesienią widać ten busz i kipiące rabaty

Nowa stara rabata jest świetna. Ale roboty nad nią nie zazdroszczę. Zwłaszcza tego wypłaszczania .

Dziękuję za serduszko
Cieszę się Aga, że ten mój busz jest pod całkowitą kontrolą. Wejdziesz w każde miejsce między roślinami. To mnie cieszy.
Wypłaszczanie nieco mnie dobiło, ale już o tym nie pamiętam

Urszulla napisał(a)
Wrzesień to był najlepszy czas na zmiany będą ładne i zwiewne trawy, gaura i jeżówki też, pomysł udany,super
Też tak myślę Ula. Dobrze, że rośliny trochę poczekały na sadzenie, pomysł się uleżał a rośliny po podziałach szczęśliwie nie ucierpiały.
Gaura i kuklik to mistrzowie wzrostu po podziale

Kontonaogrod napisał(a)
Ile pracy! Ale efekt super, a będzie jeszcze ladniej I to juz za momencik ale pracy nie zazdroszcze
Stara rabata nie była kompletnie przemyślana pod kątem przyszłości. Dobrze, że udało mi się ją w końcu nieco zmienić. Ciekawa jestem co będzie za rok.

kasiek napisał(a)
Iwonka chyba wezmę Cię nad morze w przyszłym roku - rewelacja!
Pomysł szalony ale jestem na TAK Pomagam teraz koleżance w planowaniu ogrodu, największym problemem jest poskromienie chęci na posiadanie "wszystkich" roślin

Magara napisał(a)

Dzięki Już na 86 stronę zajrzałam, bardzo fajne są takie zdjęcia historyczne. Dla właścicielki ogrodu - emocjonalne, dla obserwujących - edukujące, uświadamiające, oświecające
Będę już na bieżąco u Ciebie ale do początków Twojego ogrodowania na pewno wrócę, z ciekawości i chęci poznawczej
Widząc kadry z przeszłości uświadamiam sobie jak wiele się zmieniło. I faktycznie ma to wartość edukującą
Może ktoś skorzysta. I uświadomi sobie, że każda posadzona roślina wymaga atencji i warto przemyśleć czy mamy i będziemy mieć na to czas ewentualnie fundusze, albo wewnętrzną zgodę na niekontrolowany busz.

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Historię jednej rabaty czyta się świetnie. Mam jednak świadomość, ile te prace wymagały wysiłku. Warto było zrobić tam rewolucję. To miejsce zyskało blask i wdzięk. Faktycznie nabrało lekkości. Fanką Kasi B. nie jestem, ale rozumiem Twoją radość ze spotkania z nią. Mam nadzieję, że lektura jej książki umili Ci jesienno- zimowy czas.
Tak jak napisałam, zupełnie nie czułam jak zmienić to miejsce, wykorzystać sklejkę, z lichego materiału zrobić coś, co będzie cieszyć. Na ten moment jestem zadowolona. Czas pokaże co ewentualnie poprawić.
Książkę już przeczytałam, jest taka jak Kasia. Naturalna
Moja pedantyczna część osobowości próbuje nauczyć się jej luzu w podejściu do ogrodu.
W tym roku spróbuję zostawić część liści na rabatach, może mi się uda

Magleska napisał(a)
Iwonka napracowałaś się przy tej rabacie niesamowicie
lubię oglądać i czytać takie historie
ciekawa jej jestem w przyszłym sezonie -już teraz wygląda super ,a jak roślinki rozrosną się ,to będzie kolejna szałowa rabata
Ja też jestem ciekawa przyszłorocznej odsłony Pozdrawiam Madzia

DariaB napisał(a)
Ogromną zmianę przeszła Twoja rabata, na pewno kosztowało Cię to masę pracy i wysiłku. Glediczja to ponoć drzewo niewielkich rozmiarów ale jaki widać po twojej nie do końca to prawda. Moja rośnie w rabacie przed domem, w takim jakby korytku, mam nadzieję, że da radę.
Najwięcej zajęło mi myślenie o tej rabacie To było najtrudniejsze. Poczuć pomysł.
Tak myślę Daria, że nie ma małych drzew, serio. Korzenie glediczji mam kilka metrów od pnia. Także tak