Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tu na razie jest klepisko....

Tu na razie jest klepisko....

kasiab 09:53, 19 kwi 2020

Sylwiu a sprawdzalam czy widac...
kasiab 10:15, 19 kwi 2020

Opis skoro nie widac:
Po lewej stronie przed zywoplotem miesjce na trampoline wkopana w ziemie, domek dla dziewczynek, piaskownica i blizej domu miejsce na basen;
Studnia glebinowa wkomponowana w rabate przylegajaca do ścieżki- od razu będzie takim oddzieleniem części dziewczynek od wypoczynkowej.
Przy warzywniku pergola drewniana z winorośla. W pasie pod miętą pieprzowa. Przy winorosli placyk zwirowy na lezaki w cieniu. Obok przy ogrodzeniu miejsce na hamak
andzia458 21:48, 19 kwi 2020

Witaj Kasiu. Chyba dobrze wyczytałam, że u Ciebie gleba podobnie kiepska jak i u mnie, heh. Chętnie podpatrzę u Ciebie, skorzystam z Twoich pomysłów, na jakie roślinki się decydować.
Pozdrawiam serdecznie.
kasiab 21:59, 19 kwi 2020

Witaj Aniu ja pewnie od strony południowej będę miała sucholuby milo mi będzie Ciebie gościć z tym że u mnie nadal wykopki.... W przyszlym togodniu ruszam z babraniem w glinie pewnie z kilofem w rękach
BasiaLT 07:48, 20 kwi 2020

Kasiu wiem że jest ci bardzo ciężko ale im więcej teraz wykopiesz tego perzu i innego badziewia tym potem będziesz miała lepiej. U mnie też same piaski więc nawet się nie porywam na jakieś wypasione i egzotyczne nasadzenia. Twój pomysł ze zwiewnym ogrodem jak najbardziej super.
kasiab 08:05, 20 kwi 2020

Dziękuję Basiu tak sobie tłumaczę jak mam chwile no power'a. Czekam aż Mąż skończy robote swoją i będę mogła sie skupić
kasiab 19:43, 20 kwi 2020

Dziewczyny zrobiłam rysunek ręcznie.. Sciezek nie na to tak bym chciala zeby byly proste. Nie wiem czy coś widać bedzie. Do kompa jakos się muszę zmusic zeby przesiąść

kasiab 20:15, 20 kwi 2020

I tutaj wrzucam jak ja mysle ze będzie w miarę.

1- rabata ktora zasloni widok od ulicy. Sasiedztwo wscibskie zaglada i kuka ile się da... Innej opcji nie ma dopoki na froncie nie pojawią sie drzewa
2- studnia która chcialam wciagnac w rabatę wzdłuż ścieżki

3- placyk zwirowy w otoczeniu zwiewnych traw i bylin i nie wiem czy lepiej zrobić z paleniskiem czy tylko na lezaczki (?)
4- miejsce wśród traw na hamak
5- domek i piaskownica
6- trampolina wkopana w ziemie. Zastanawiam sie czy nie lepiej zrobic na zamianę z domkiem i piaskownica i wtedy te elementy zrobione wzdluz ogrodzenia (?)
7- ścieżka krawężniki w trawniku

Jeszcze konieczne jest miejsce na basen na czesci dzieciecej
kasiab 20:19, 20 kwi 2020

Wszyscy mi truja zeby na calosci wysiac trawnik a jak cos wymysle to sobie zerwe.... Dla mnie to kiepski pomysk tym bardziej ze chcialabym już wykopać rury pod przyszłe nawadnianie i nie uśmiecha mi sie walowac caky teren. Do tego zakup nasion ktore nue sa tanie. A co później zrobie z ziemią z wykopow pod trampoline czy piaskownice.
W zwiazku z susza musze cos wysiac bo okna taras co kilka podmuchow kwalifikują sie do mycia
kasiab 20:59, 20 kwi 2020

W ogóle to oba boki domu musze jakoś przeslonic przed sasiedztwem... Żeby nikt nie kukal mi przez ogrodzenie od frontu... Czacha mi dymi... Jak stwierdzam że zrobie to tak czy tak to zaraz wpadam na kolejne utrudnienia szukam sobie sama problemu pierwotnie chciałam zeby dziewczynki mialy swoją część z prawej strony jednak pomyślałam ze jak bedzie kiedys winogron to przecież osy i szerszenie mogą przylatywac i lepiej zrobić dla nich miejscowe od wschodu gdzieś na skraju ich terenu posadzić drzewo by dawalo cień i już. Roślin raczej nie za dużo bo Kaja wkracza w etap małego pomocnika i niszczyciela...