Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Między brzozami

Między brzozami

Toszka 11:44, 21 wrz 2019

galgAsia napisał(a)
Cześć Misiu, pozwolisz, że odpowiem o pk - to samo pytanie zadałam Toszce . Tak, takie samo stężenie do oprysku i podlewania. A cisy mniamniuśne , naprawdę pięknie będzie.

GalgAsia już odpowiedziała
Ja dodam, abyś wiedziała na przyszłość, że wszelkie nawozy do fertygacji (dolistnego nawożenia) charakteryzują się 100% rozpuszczalnością w wodzie. Dlatego też są doskonałe do nawożenia dolistnego i do podlewania.
Dwa dni temu u Mrokasi i galgAsi była o tym rozmowa i linki na sklepy (był podany jeszcze Florowit mikroelementy (z cennym borem)
Misia 23:40, 21 wrz 2019

Witaj Asiu

Dziękuję za odpowiedzi, już zanotowane
sarenka 08:29, 22 wrz 2019

Misia napisał(a)
Witaj Sarenko w moich skromnych progach boje się że ta moja darń (a to nie tylko trawa ale też trawnikowe chwasty) będzie przerastać przez korę i dlatego myślę żeby ją dać niżej. A cisy Pan z pobliskiego ogrodniczego od kogoś ściąga dokładnego źródła nie znam. Na aledrogo znalazłam tylko małe sadzonki.

U mnie odwrócona darń trochę na wiosnę przerastała,ale tylko t gdzie korę zwiało. Naprawdę to super sposób na przygotowanie rabaty
Dorii 09:34, 22 wrz 2019

Misiu, próbowałam znaleźć zdjęcia tych bodziszków co mi przywiozłeś i nie znalazłam. Pamiętasz może kiedy kwitną i jakich warunków one potrzebują? Po posadzeniu obciąć zieloną część czy zostawić. Wczoraj sadziłam, część już po ciemku, mam nadzieję że zielonym do góry.
Misia 11:08, 22 wrz 2019

W sumie wyszło że trawa jest jakieś 10- 15 cm odwrócona na razie, ale jeszcze czeka mnie mieszanie z obornikiem, mączką i liśćmi a robię tak że dodaje po jednej rzeczy i kopie, potem następna dobroć i znów przekopanie, jakoś wydaje mi się że im więcej będę mieszać teraz to lepiej glinę rozbije i bardziej jednorodna ziemia będzie. potem już nie będę miała możliwości na takie mieszanie. Później wrzucę zdjęcie jak to wygląda
Misia 11:12, 22 wrz 2019

Dorii, bodziszki kwitły jakoś maj - czerwiec. mam je w pełnym słońcu i w cieniu i z obserwacji mych wynika że cień i wilgoć lepiej im służą, ale oprócz ścięcia wiosną to są bezobsługowe. Poszukam zdjęcia jak kwitną i wrzucę
Misia 11:25, 22 wrz 2019

Znalazłam, to te kwiatki w prawym dolnym rogu różowe
Dorii 20:28, 22 wrz 2019

Dziękuję
No właśnie posadziłam je pod kaliną i część będzie w cieniu i zastanawiałam się czy będzie im ok. Tylko podlewać będę musiała bo tam za mokro to nie jest. Miejsce to co prawda tylko tymczasowe miało być ale jakby im tam dobrze było to mogłabym część zostawić
Misia 20:38, 22 wrz 2019

Jak miałam je w glinie ale w słońcu to rosły dobrze i nie wymagały podlewania tylko tam gdzie ewidentnie było sucho czyli w piachu to były po prostu niższe, ale też dawały radę. Zawsze możesz wpaść i sama zobaczyć różnicę zapraszam
Dorii 21:44, 22 wrz 2019

Chętnie tylko się trochę przyzwyczaimy do mojego powrotu do pracy, na razie chaos totalny.