Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Muszelki

Ogród Muszelki

Patrycja_KG_Lu 09:01, 30 gru 2025

Muszelko, bardzo za Tobą tęsknimy. Może jednak się skusisz i wrócisz na forum... liczę na to bardzo.

Pozdrawiam i ślę uściski.
Kordina 17:21, 30 gru 2025

A ja się przyłączam do Patrysi Muszelko
Wafel 19:20, 30 gru 2025

O rety, a już myślałam, że Muszelka zajrzała a może zagląda??? Pozdrawiam!
Muszelka 22:49, 01 lut 2026

Masz rację, Wafelku, zajrzała, zajrzała.
A wszystko przez zorzę polarną i wielki sentyment do Was

W ubiegłym tygodniu spełniło się jedno z moich marzeń - zobaczenie na własne oczy zorzy polarnej. Od lat planowałam zimowy wypad do Skandynawii. Ten plan jednak, co roku przekładałam na kolejny i kolejny...
Aż nagle, nieoczekiwanie, zorza sama przywędrowała do mnie! Ukazała się nad moim małym ogródkiem! Przepiękna, tańcząca, mieniąca się różnymi barwami!

Najpierw stałam, jak zaczarowana, niedowierzająca, że to, czego doświadczam dzieje się naprawdę. Cudowne przeżycie... Nawet teraz, gdy o tym piszę, mam motylki w brzuchu
Podczas dwóch nocy (19/20 i 20/21 stycznia) zrobiłam setki zdjęć.

Dwie noce całkowicie nieprzespane. Od mrozu ręce zgrabiałe, nogi jak patyki, nos wiśniowy, kark od patrzenia w górę zwichnięty A w sercu? Szczęście, szczęście, szczęście!!!

Zrobiłam najpiękniejsze zdjęcia mojego ogrodu! To nic, że rośliny na nich, jak smoła. To nic, że dom, jak smoła. Wszystko, jak smoła. Poza niebem! Ono jest, jak ze snu!

Kosmiczna, wymarzona ozdoba ogrodu!

Kilka dni później, zapragnęłam sprawdzić, czy i Wy uchwyciliście w kadrze nad swoimi ogrodami to cudne zjawisko. Zajrzałam więc do moich ulubionych wątków. I raczej jestem w tym zorzowo-ogrodowym szczęściu odosobniona, chyba...

Za namową jednej z Was, postanowiłam wkleić parę zdjęć i przy okazji - bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo ciepło Was pozdrowić!
... Trudno Was zapomnieć! ❤️
Muszelka 22:52, 01 lut 2026

Muszelka 22:54, 01 lut 2026

Muszelka 22:57, 01 lut 2026

Wafel 23:56, 01 lut 2026

Muszelko witaj ❤️ Spotkało cię coś tak niebywałego, że aż uwierzyć trudno, wspaniałe zdjęcia co za magia!!!! Jak pięknie ci się sezon otworzył w tym roku Dziękuję za te zdjęcia, no też bym stała i marzła, to zjawisko długo się utrzymuje na niebie? Całą noc?
Magara 00:03, 02 lut 2026

No musiał zdarzyć się cud, żebyś wróciła na forum - i się zdarzył
Piękne foty, piękne widoki, strasznie zazdroszczę bo zobaczenie czegoś takiego na żywo to też jedno z moich marzeń
Kilka razy się czaiłam jak były zapowiedzi ale nigdy mi się nie udało - a z chęcią bym ręce, nogi i nos poświęciła
Kordina 00:57, 02 lut 2026

No uwierzyć nie mogę!! Pojawiła się zjawiskowa Muszelka ze zjawiskowym zjawiskiem
Witaj Kochana
Ja też wyjechałam kawałek dalej od mojego zamieszkania, ale u mnie nic nie było widać. Za to mój syn zapalony fotograf w Gdańsku co nieco uchwycił, ale bardzo słabo. Jakoś warunki u nas nie sprzyjały, u Ciebie musiało być czyściutkie niebo Za to w zeszłym roku był na Islandii i zrobił cudne filmy, bo przecież ta feeria barw nieustannie faluje.
Też miałam marzenie zobaczyć na żywo, ale już odpuściłam

Mam nadzieję, że teraz będziesz zaglądać od czasu do czasu? Fajnie byłoby