Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mała działka - wielkie nadzieje

Mała działka - wielkie nadzieje

makadamia 08:58, 10 kwi 2018

Aniu, śliczne te krokusiki

A do cienia to właśnie Ursa polecała odmianę powojnika Ville de Lyon, która u niej pięknie kwitnie. W sprawie róż to kogoś innego musisz się podpytać
Annak 13:48, 10 kwi 2018

dzięki Asiu, czytałam o tym powojniku w encyklopedii clemat., ale jest napisane, że stanowisko dobrze oświetlone, jasne... nie wiem, czy to znaczy, że nie musi mieć bezpośredniego słońca? Co do róż to już jakiś czas temu Ewa (Anda) pisała mi, że różom potrzeba min. 6 godzin słońca, więc w tym miejscu będzie mało... Ale jak będzie trzeba to posadzę tylko powojniki, na róże może znajdę miejsce gdzie indziej
Kasia_CS 16:10, 10 kwi 2018

Aniu, pytałaś o powojnik Solina. Kupiłam go w poprzednim sezonie zachęcona opisem o jego bezobsługowosci - tu masz zdjęcia mojego
Annak 23:41, 10 kwi 2018

Dzięki Kasiu, też mnie przyciąga ten opis, z tych samych powodów Chyba go kupię, bo mam nadzieję, że na jasne, ale mało słoneczne miejsce też da radę. Musowo sprawdzić
Przy okazji obejrzałam mnóstwo Twoich ślicznych kwiatków z 2017 Uwielbiam róże, ale boję się ich, bo one to nie są dla takich amatorów jak ja
Trochę próbuję, ale...
Kasia_CS 23:47, 10 kwi 2018

Annak napisał(a)
Dzięki Kasiu, też mnie przyciąga ten opis, z tych samych powodów Chyba go kupię, bo mam nadzieję, że na jasne, ale mało słoneczne miejsce też da radę. Musowo sprawdzić
Przy okazji obejrzałam mnóstwo Twoich ślicznych kwiatków z 2017 Uwielbiam róże, ale boję się ich, bo one to nie są dla takich amatorów jak ja
Trochę próbuję, ale...

Aniu, ja widzę po sobie, że róż nie ma co się bać - popatrz na czym u mnie rosną - pewnie nigdy nie będą tak piękne jak u Ewik, czy Janki-Zagajanki, czy u Ewy Andy, ale tez i nie mam warunków ze względu na gsraz pod ogrodkiem. A mimo to rosną i cieszą!

asiak 07:22, 11 kwi 2018

Aniu, róża jak każda inna roślina Może wymaga więcej uwagi, wiosenne przycinanie, jakiś oprysk, usuwanie przekwitłych kwiatów, kopczykowanie na zimę. Ale warto dla tych kwiatów
Ja podobnie jak pisze Kasia, nie dorównam dziewczynom, ale jakoś róże rosną i cieszą mnie ogromnie ich piękne kwiaty Nie ma co się bać
Annak 14:55, 11 kwi 2018

Na razie mam 4, które bardzo marnie przetrwały zimę. W każdym krzaczku 2-3 pędy do wycięcia, a nie do przycięcia-całe czarne, przemarznięte. Ale nie powiedziałam ostatniego słowa
Annak 15:01, 11 kwi 2018

Forsycje koło mojego bloku Wygląda na to, że w sobotę na działce też już będzie żółto, no chyba że z powodu lata zamiast wiosny już będzie po kwitnieniu
asiak 16:09, 11 kwi 2018

U mnie jeszcze forsycje nie kwitną, ale jeszcze chwilka
Anda 16:12, 11 kwi 2018

U mnie forsycje niedlugo przekwitna
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies