Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

LIDKA 22:04, 23 lip 2021

Ja mam derenie szczepione. Też chyba elegantissima. I jakies jeszcze z kolorem żółtym. I przycinam kiedy mi cos nie pasi. Nie patrze na date.

Ja bym je ciachneła fest ale moze niech powiedzą dziewczyny bardziej doświadczone.
Magleska 22:07, 23 lip 2021

Derenie bym przycięła ( ale ja tnę wszystko na własne ryzyko ,kiedy mi pasuje )

jeśli się boisz,że padną ,to może zapytaj Wioli -ona chyba swoje mocno przycinała całkiem niedawno ....niektóre dziewczyny tną często derenie w kształt kulek ....

ajka 22:20, 23 lip 2021

Magleska napisał(a)

żeby ładne okręgi wychodziły -to trzeba sobie zrobić taki prowizoryczny cyrkiel -
jakiś pręt ,czy patyk wbity w środek i sznurkiem ,jak cyrklem kreślisz kółeczka

Tak, znam tą metodę, ale:
1) chyba ten pręt musiałabym wbić w chodnik
2) te rabaty, choć bardzo się kiedyś staraliśmy, tak naprawdę nie są do końca symetryczne i przy tak dokładnych rysunkach widać wszystkie krzywizny, więc musimy trochę kombinować.

Tą wersję też wymyśleliśmy sami, ale zastanawiamy się jeszcze nad twoimi poprzednimi propozycjami.
ajka 22:22, 23 lip 2021

LIDKA, Magleska w takim razie jak wrócę to ciachnę jakoś te derenie. Tawuły też niedawno przycinałam.
Joann 23:26, 23 lip 2021

ajka napisał(a)

Brawo Wy! Świetnie to wyszło! Magleskę proszę rekomendować do "działu projektowania rabat"!
ajka 00:32, 24 lip 2021

Martka napisał(a)
Aniu, bardzo ładna brzózka, jak duża urośnie? Klon jawor Brilliantissimum rośnie u mnie, na razie maluszek. Nie lubię pstrych liści, może dlatego nie jestem wielką fanką, ale sam w sobie jest bardzo ładny i ponoć bezproblemowy.

Sorki Marta, przeoczyłam jakoś to pytanie w gąszczu pomysłów To odmiana karłowata - osiąga 60-80cm. Niby medalistka W tajemniczym ogrodzie ją wypatrzyłam i mnie zauroczyła od razu

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7722-tajemniczy-ogrod?page=471#post_3
Magleska 05:50, 24 lip 2021

Uwielbiam te brzózki ...mam 3 na limonkowej i świecą z daleka
Agatorek 11:19, 24 lip 2021

ajka napisał(a)

Baśka, ja myślę że Madzi rysunki są w pełni profesjonalne, trochę szkoda że tak późno, ale jeszcze coś z nich jestem w stanie wdrozyć w życie. Będziemy myśleli przez weekend. A dzisiaj jest już tak:

Rewelacja!
Co tu jeszcze planujesz?
Martka 11:31, 24 lip 2021

Róże??????
ajka 11:51, 24 lip 2021

No właśnie. Myślę co by tu posadzić, jakąś kulkę tu widzę... Róży nie chcę, strasznie śmiecą. Najlepiej coś w miare bezobsługowego. Może miniaturowa kosodrzewine.