Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Joann 23:59, 16 lip 2021

ajka napisał(a)

Joann śliwę wiśniową powinno ciąć się w połowie lata. W publikacjach wskazywany jest czerwiec i lipiec.

A ja przeczytałam na wątku Śliwa wiśniowa - Prunus cerasifera "Nigra", że po kwitnieniu. Ale wiesz, myślę, że śmiało można ciąć i w środku lata. Teraz też ciachnęłam wystające gałązki.
ajka 15:08, 17 lip 2021

Joann napisał(a)

A ja przeczytałam na wątku Śliwa wiśniowa - Prunus cerasifera "Nigra", że po kwitnieniu. Ale wiesz, myślę, że śmiało można ciąć i w środku lata. Teraz też ciachnęłam wystające gałązki.

To chyba zależy od źródła, myślę że najważniejsze jest by nie robić tego wczesna wiosną przed kwitnieniem.
ajka 15:43, 17 lip 2021

Trzcinniki posadzone, trawnik skoszony, tawuły przyciete, trochę poplewione, a teraz lajcik, obiadek i można iść na basen

Dragonka 15:44, 17 lip 2021

ajka napisał(a)

Co do pysznogłówek może tu lepiej widać, że jest ich pięć. Jak bardzo chcesz zrobię zblizenie. Niestety nie mają jeszcze kwiatów.
A teraz widzę! Na tamtym zdjęciu się chowały jedna za druga i widziałam je w liczbie trzech Ciekawe kiedy zakwitną? Mają już pąki? Sorki, może widać na zdjęciu ale ja ślepa jestem

Nie widać tych niedoróbek u Ciebie, rabaty mężnieją, roślinki się rozrastają.. Ławeczka pod tym zielonym pięknym parasolem to fajny pomysł, ale będzie przyjemnie usiąść i popodziwiać ogród!
ajka 21:42, 17 lip 2021

Dragonka, dla Ciebie zbliżenie na pysznogłówki, do kwitnienia chyba jeszcze daleko

Agatorek 01:09, 18 lip 2021

Czas na relaks... i pyszne kiełbaski , aż mi ślinka poleciała
Magleska 05:31, 18 lip 2021

Ania
masz bardzo zadbany ogród ...... i nabiera ciałka ...popracowane ,to i lajcik się należy
Dragonka 08:51, 18 lip 2021

Ania, ale dorodne te sadzonki masz! Nigdy nie widziałam z bliska liści, takie wyraźnie unerwione są, kojarzą mi się z liśćmi malin. Proszę nie zapominaj dawać relacji z ich rozwoju dalszego

Część rekreacyjną masz pięknie zaplanowaną i urządzoną, a z basenu to końmi by mnie trzeba było wyciągać, bo żywcem bym się nie dała! Bosko!
BASIA8 10:49, 19 lip 2021

Aneczka ogródeczek pięknie rośnie obiadek mniam strefa relaksu przednia
Buziaki Kochana.
ajka 17:16, 19 lip 2021

Dzięki kochane za miłe słowa. Dziś trochę pobiegałam ze sznurkiem, jedyne co mi przyszło na myśl to wersja poniżej. Czy to lepsza wersja niż ta poprzednia?
EDIT: coś mi link nie działa (strona 96)

Oczywiście trzeba by to ładnie zaokrąglić, ze sznurkiem trudno