Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

ajka 17:24, 14 cze 2023

Kasya napisał(a)
Chciałam napisać ze masz piękną lawendę ale patrze dalej No i wszystko masz piękne

Ach, jak miło
ajka 17:26, 14 cze 2023

Agatorek napisał(a)
Aniu, wstawiłam u siebie fotki derenia i jego listków

Aga-Agatorek, dziękuję, dziś jeszcze wpadłam ogrodniczego i sprawdziłam jak tam wyglądają liście dereni pagodowych, no i chyba nie muszę się o przejmować, wyglądały podobnie.
Roocika 22:39, 15 cze 2023

Aniu, bujnie już i Ciebie i różnorodnie.
Śliczny jest ten dereń Kousa!

Mam nadzieję,że judaszowiec się opamieta!
ajka 00:20, 16 cze 2023

Roocika napisał(a)
Aniu, bujnie już i Ciebie i różnorodnie.
Śliczny jest ten dereń Kousa!

Mam nadzieję,że judaszowiec się opamieta!

Asiu myślę, że dereniowi bardzo podpasowało nowe miejsce.

Ja też trzymam kciuki za mojego judaszowca, ale na razie bez poprawy w szkółce widziałam je teraz za blisko 500zł Raczej nowego już nie kupię.
Anda 08:49, 16 cze 2023

Hej Aniu, a sprawdzałaś, czy w tych przyschnietych pędach jest jeszcze życie? Przycięłaś może kawałek gałązki i sprawdziłaś, czy nie ma przebarwień?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wiaan 12:33, 16 cze 2023

Justynka pisała, że masz u siebie laurowiśnię Otto Luyken Jakie odległości zachować sadząc na żywopłot? Czy ma jakieś szczególne wymagania?
Beata36 15:28, 16 cze 2023

Widziałam że ma Pani u siebie w ogrodzie rodgresję kasztanowcolistną bardzo mi się podoba ale gdzieś tam mi się wyczytało że jest to bylina krótko atrakcyjna.bylabym wdzięczna za Pani ocenę tej roslinki
ajka 22:04, 16 cze 2023

Anda napisał(a)
Hej Aniu, a sprawdzałaś, czy w tych przyschnietych pędach jest jeszcze życie? Przycięłaś może kawałek gałązki i sprawdziłaś, czy nie ma przebarwień?

Anda gałązki są żywe, ale liście więdną, a potem schną. Nie widziałam przebarwień. Najdziwniejsze dla mnie jest to, że liście na dole są żywe i błyszczące, a cała góra uschnięta
ajka 22:14, 16 cze 2023

Wiaan napisał(a)
Justynka pisała, że masz u siebie laurowiśnię Otto Luyken Jakie odległości zachować sadząc na żywopłot? Czy ma jakieś szczególne wymagania?

Wiaan żywopłot sadziłam w zeszłym roku, więc wiele nie umiem powiedzieć. ale szybko przyrasta. U mnie odległości są między 40-50cm, sadziłam sadzonki większe na przemian z mniejszymi. Otto Luyken rośnie max do 1m, więc to nie będzie wysoki żywopłot, u mnie odgradza drzewa owocowe od reszty ogrodu. Jeszcze go nie cięłam. Wymagań szczególnych nie ma.

Tak to teraz u mnie wygląda.

Wiaan 22:37, 16 cze 2023

Ania ładna jest ta laurowiśnia. Ja też dzisiaj kupiłam i muszę dokupić jeszcze bo nie wiedziałam jak gęsto sadzić. Dziękuję