Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

ajka 14:38, 18 cze 2023

Szykuje się moje miejsce relaksu

W tym roku mieliśmy przeboje z basenem (mieliśmy duży okrągły już prawie 5 letni), ale okazało się, że jest w paru miejscach przetarty i poddaliśmy się z przyklejaniem łatek. Kupiliśmy nowy, tym razem prostokątny (akurat trafiła się promocja), nalaliśmy wody trochę powyżej dna i okazało się, że otwory pod pompę są źle wycięte, więc reklamacja, na szczęście szybko rozpatrzona, basen na nowo rozłożony i teraz do jutra czekamy, aż się podgrzeje woda, na razie jest lodowata Mimo, że basen jest tylko 0,5m dłuższy, to wydaje się, że jest dużo większy niż okrągły. Polecam.

U nas upał, na szczęście wczoraj popadało, krótko, ale solidnie, typowe oberwanie chumry. Do dziś mokro na rabatach.

ajka 15:41, 18 cze 2023

Anda - dla ciebie, górna gałązka w przekroju, dla mnie wygląda na zdrową

Agatorek 16:38, 18 cze 2023

Ale fajny basen ❤️.
I paznokcie
Judith 17:38, 18 cze 2023

Ale ze basen już???
Ja mam w rym roku problem z przestawieniem się na długie dni… Za każdym razem dziwie się, ze już tak późno, a wciąż jasno
ajka 18:11, 18 cze 2023

Agatorek napisał(a)
Ale fajny basen ❤️.
I paznokcie

Dzięki, trzymam kciuki, by i Tobie udało się znaleźć odpowiedni do twojego ogrodu.
ajka 18:12, 18 cze 2023

Judith napisał(a)
Ale ze basen już???
Ja mam w rym roku problem z przestawieniem się na długie dni… Za każdym razem dziwie się, ze już tak późno, a wciąż jasno

Judith już? Znam osoby, które wyciągały basen na początku maja
ajka 18:15, 18 cze 2023

Trcohę ogrodu z dzisiaj

Pierwsza róża Stadt Rom

Już znalazła przyjaciela

ajka 18:21, 18 cze 2023

Lawenda, uwielbiam

Na próbę powiesiliśmy żagiel, chwilowo na byle jakich belkach, byle by cień dawało, chcemy zrobić pergolę, ale chyba skończy się na trójkątynych żaglach, bo ten wybrzusza się pod wpływem padającego deszczu. Może ktoś ma u siebie żagiel i chciałby napisać jak się sprawdza.

Anda 18:21, 18 cze 2023

ajka napisał(a)
Anda - dla ciebie, górna gałązka w przekroju, dla mnie wygląda na zdrową

Nie wygląda dobrze. Te ciemniejsze przebarwienia wskazują na chorobę. Przekrój powinien być całkowicie jasny, bez żadnych przebarwień.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ajka 18:57, 18 cze 2023

Anda napisał(a)

Nie wygląda dobrze. Te ciemniejsze przebarwienia wskazują na chorobę. Przekrój powinien być całkowicie jasny, bez żadnych przebarwień.

Anda i co niby mogę z tym zrobić? Jakiś pomysł?