Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z plażą

Ogród z plażą

MartaCho 07:44, 29 lip 2026

O też mam od niedawna Ale takie maleństwo malutkie internetowo zakupione, mam nadzieję, że szybko rośnie
Judith 08:32, 29 lip 2026

Jak ma warunki to na pewno. Choć wcale nie jest wymagający, tyle że u mnie warunki spartańskie . Dopiero po kilku latach doczekałam się więcej niż 4 pędów w sezonie .
Rojodziejowa 22:30, 29 lip 2026

Ania, masz lilaka Flowerfesta Purple. Jakie masz o nim zdanie?
ajka 22:42, 29 lip 2026

Rojodziejowa ja mam tylko dwa lilaki bo mój eM nie lubi. Niestety u mnie nie czują się dobrze. Oba bardzo słabo kwitną, myślę że to kwestia ziemi. Więc ogólnie trudno mi się wypowiedzieć. Najładniej wyglądał w szkółce jak go kupowałam. W tym roku zmieniłam mu miejscówkę na mniej wietrzne miejsce. Może mu się polepszy.
ajka 22:49, 29 lip 2026

MartaCho, Judith ja zakochałam się w rdeście zmiennym u Mrokasi. Mam dla niego powiedziałabym średnia miejscówkę, raczej półcienistą niż słoneczną. Mam tam teraz wiazowkę, która mnie denerwuje bo za każdym razem po deszczach kładzie się, żółknie i leży mi na dwóch rabatach i ścieżce. Tam ten rdest będzie miał za to dużo miejsca, którego u mnie brakuje.
ajka 23:06, 29 lip 2026

Namówiłam eMa na zakup płyt na ścieżkę przy oczyszczalni - tym razem pozazdrościłam Judith. U nas tam jesienią, zimą zawsze jest błoto i trawa zanika.
Płyty będą w trawie.

No i teraz zastanawiam się czy za szybko z tym nie wyskoczyłam, bo właśnie zaczęli robić kanalizację na naszej ulicy. Może w przyszłym roku uda się przyłączyć. I możliwe, że trzeba będzie to rozgrzebać.

Kordina 01:11, 30 lip 2026

ajka napisał(a)
Zatrwian szerokolistny

O! Zatrwian szerokolistny masz, czy zakupiłaś gotowca, czy z własnych nasionek wyhodowany? Ja mam zatrwian mix oraz zatrwian Suworowa z nasionek obydwa. Lubię je na kolorowe bukiety zimowe
Patrycja_KG_Lu 10:40, 30 lip 2026

Super ta ścieżka. Dobry pomysł. Do przyszłego roku jeszcze sporo czasu.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
mrokasia 11:19, 30 lip 2026

Ścieżka tak czy tak się przyda, już wygląda świetnie! Tylko nie kładźcie płyt na żadną zaprawę żeby można było je łatwo zdemontować.
ajka 15:19, 30 lip 2026

Jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć B. Robota ruszyła. Pogoda nie sprzyja. Dziś 36 stopni.

Mrokasia nie będzie zaprawy, ale wykorzystamy kruszywo, które jeszcze nam pozostało żeby płyty się nie zapadały.

U mojego eMa nie dróg ma skróty.

Kordina zatrwian kupiony bodajże dwa lata temu, ale jeszcze nie widziałam jak kwitnie. Kupiłam malutkiego, posadziłam przy drzewach owocowych i o nim zapomniałam. Potem patrzę, a tam taka piękna chmura Powiem* że się nie spodziewałam. Od razu go przesadziłam w bardziej reprezentacyjne miejsce.