Gruszka_na_w...
17:07, 10 sty 2020

Zacznę do przesłania dobrych noworocznych myśli. Niech moc będzie z Tobą.
Co do obsadzeń przy tarasie.
Jeśli tę rabatę widzisz przez okno tarasowe, to wybór rodków i azalii jest dobrym wyborem. Obsadzenia bylinowe nie zawsze dobrze się prezentują w okresie późnej jesieni, zimy i wczesnej wiosny. To jednak kilka miesięcy.
Na froncie poszłabym tropem Asi. Za dużo gatunków drzew może wprowadzić wrażenie chaosu. Obstawiłabym chyba dęby, choć u siebie ich nie mam.

Z wiśni i derenia bym zrezygnowała. Za dużo grzybów w barszczu. I koniecznie jakieś zimozielone akcenty. Ten przedogródek jest dość spory. Przy wyborze nasadzeń bardziej skup się na widoku podczas tych najsmutniejszych miesięcy.
Edit- nie wiem, czy się nie zamotałam. Ten prezentowany układ to front, czy tył?

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz