Sylwia może masz Microsoft edge albo jeszcze inną? W każdym razie w telefonie mam 2 przeglądarki i zdjęcia wgrywają się jak oglądam w operze W chromie otwierają się te po 2018 r.
Lista roślin w głowie mi się powoli tworzy, teraz będę miała problem jak te rośliny rozmieścić, żeby było naturalnie
Zobaczę po zimie co z posadzonych roślin podejmie szybka współpracę, najbardziej się boję o trawy i palibiny...
W chromie widzę tylko tam, gdzie żurawka.
Tak jakby od pewnej daty nie było fotek, podałaś graniczne strony, te choiny dwie strony wcześniej są niewidoczne.
U nas popruszyło i taki widok mnie rano teraz zastał (zdjęcie zza szyby)
E tam, to tylko tak wygląda, co chwila coś przesadzam, bo mi nie pasuje Ale ogólnie wymyśliłam sobie na swoje potrzeby taką zasadę: bierzesz np. trzy gatunki roślin , załóżmy np. szałwię, jakąś turzycę choćby ice dance i np. bodziszka po 5 sztuk. Mieszasz mniej więcej symetrycznie i tu i ówdzie wciskasz jakieś perełki, to jedną-trzy jeżówki, albo jedną piwonię, etc Taki punkt wyjściowy do dalszych roszad. Dziewczyny pewnie mnie wyśmieją ale mi to pomaga
Przyjrzyj się dokładnie Ewy rysunkowi - jak ładnie wymieszała gatunki, niby chaos ale tu wymieszane symetrycznie, tam jedno z drugim się doplata. Ja tak bym nie potrafiła rozrysować, u mnie większy spontan jest, dlatego podziwiam takie dziewczyny
Też wyrzuciłabym ten kawałek trawnika, tam aż się prosi o bujną rabatę.
Gdybyś potrzebowała turzycy Silver Sceptre lub Ice Dance, albo seslerii jesiennej, to daj znać wiosną - one się tak szybko rozmnażają. Chętnie się podzielę i Ci podeślę.
Jesteś skromna, ale powiem Ci, że dziś specjalnie na kompie oglądałam Twoje foty a widzę, że masz już nowe , tak mi się podobają. A bodziszki uwielbiam
Powiem Ci, że pomysł na takie rozmieszczanie roślin jest dobry, będę musiała na dalszej części dolnego ogrodu wykorzystać część już zasadzonych roślin (na pewno irysy i liliowce), żeby było spójnie A resztę na dużej skarpie... kiedyś
W razie potrzeby będę się odzywać, chociaż na przyszły sezon planuję tylko frontową...więc pewnie będę się odzywać za dwa sezony Dziękuję serdecznie Agata