Asia nie znam się za bardzo na ukorzenianiu..To co mnie się udało ukorzenić z patyczków...a parę takich na mam.To ukorzeniałam w piasku..i bez żadnych ukorzeniaczy.W wodzie kiedyś próbowałam...a miałam fajnie patyczki i niestety nic.
Zakupy bardzo fajne, podobają mi się hakonki. Mam tylko jedną dużą kępę, ale inna odmiana, bo ma żółtawe liście, rośnie u mnie w półcieniu.
Pięknie Ci się zagęściło na rabatach.
Jeśli chodzi o cisy, to czasem po cięciu wetknęłam parę patyczków do ziemi i niektóre się przyjęły. Oczywiście w miejscu wilgotnym i zacienionym.
Patyczki są idealne, ponoć ważne, zeby na końcu patyczka była taka "piętka", dodatkowo możesz zakupić w ogrodniczym ukorzeniacz w proszku. Usuwasz igły z tego co wkładasz do ziemi i czekasz. Czasem długo, nawet pół roku, aż ruszą. Tyle wiem. Ukorzeniałam bez sukcesu, bo w donicy i nie zawsze było tam wilgotno, wiadomo, jak z podlewaniem... Pomysł Alicji dobry.
Edit: Rabata hortensjowa z każdym tygodniem będzie coraz piękniejsza... Brawo!
Dziś coś tam wetknęlam do doniczek, muszę je tylko zadołować wsadziłam w ziemię do wysiewu bo nie miałam ani piasku ani torfu. Nie nastawiam się, że coś z tego będzie
Fajnie, że się udało, chociaż piszą, że ciężko z cisami
To żółte hakone nie przypadki mi do gustu, ale pewnie w odpowiednim otoczeniu ładnie wygląda
Marta, dziś poroniłam kilka doniczek, ukorzenią z miałam, co z tego będzie to się okaże
Jak dotąd udało nam się ukorzenić jedna anabelkę, z resztą patyków było jak piszesz
Przeglądałam ten wątek
Dam znać za pół roku
W ogrodzie mała zmiana oprawy.
Zdjęcia komórka na szybko z dziećmi, lecę po kolei ku pamięci
Róże okrywowe
Tawuły japońskie Genpei Shirobana wczoraj