Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Judith 08:20, 05 maj 2022

Asia, Hania Gruszka pisała o czarnej szmacie. Rozważałaś to? Ja znam sposób (nie testowany przeze mnie) z czarna folią budowlaną zamiast szmaty: przykrywa się luźno chwastowisko w całości, tu i ówdzie kładzie się kamień, by folia nie odfrunęła i po to, by była bliżej ziemi, a słońce (a w zasadzie wysoka temperatura) robią swoje - chwasty latem się gotują.
Z tą metodą jest podstawowy problem: nie mogłabyś zacząć nic sadzić w tym sezonie .
Roocika 08:23, 05 maj 2022

Bodziszek łąkowy Hokus Pokus

Orliki nn

Kukliki zwisłe 2022

A takie były jak je sadziłam, więc chyba im dobrze
Maj 2021
Roocika 08:27, 05 maj 2022

Olcha czarna Aurea, zgodnie z przewidywaniami zmasakrowane ma listki przez olszynowe żuki. Teraz muszę pilnować gąsienic, oprysk będzie z pewnością niezbędny

Lubię tą rabatę, nazwana przeze mnie pstrokatą Paliki znikną, bo do tego drzewka za duże, czekają na swoją kolej. Runianki wciąż czekają na nawóz

Roocika 08:30, 05 maj 2022

Ładnie wyglądało wszystko w zachodnim słońcu

A tutaj gajowiec żółty, szykuje się do kwitnienia

Funkie dopiero wystawiły palce

Roocika 08:33, 05 maj 2022

Nerecznice ??? Zdjęcie nieostre, nie zauważyłam

Przyjęła się też krwawnica

Hortensje Wims Red

Świetnie się przyjąć rdest wężownik, z pewnością będę go dzielić, ma ładny kolor i sztalt liści

Roocika 08:36, 05 maj 2022

Liliowce i w tle irysy, jedne białe a inne nie pamiętam, bo dostałam i nie wiem jaki kolor

Grujecznik

Buk Rohanii

Tyle udało mi się.dopielic ręcznie, położyć karton i wykorować. Tawulec pogięty, jak reszta ogrodu czeka na żarcie, w pogodzie brak deszczu
Roocika 08:38, 05 maj 2022

Funkie biało zielone

Funkie Praynig Hands

Kilka zdjęć na frontowej

Roocika 08:41, 05 maj 2022

Tu na cypelku posadziłam kupne seslerie, są najsłabsze ale w tym roku powinny się rozpędzić

Proszę udać, że nie widzicie tła

Koniec przeglądu
Roocika 08:45, 05 maj 2022

Judith napisał(a)
Asia, Hania Gruszka pisała o czarnej szmacie. Rozważałaś to? Ja znam sposób (nie testowany przeze mnie) z czarna folią budowlaną zamiast szmaty: przykrywa się luźno chwastowisko w całości, tu i ówdzie kładzie się kamień, by folia nie odfrunęła i po to, by była bliżej ziemi, a słońce (a w zasadzie wysoka temperatura) robią swoje - chwasty latem się gotują.
Z tą metodą jest podstawowy problem: nie mogłabyś zacząć nic sadzić w tym sezonie .

Judith, mamy plany na czarną szmatę w celu zabicia chwastów w innych miescach i właśnie dyskutujemy na dużej skarpie też Można teraz położyć i zdjąć przed sadzeniem, wyciąganie perzu i podagrycznika mnie nie minie, zupełnie się nie łudzę
Anusia2 08:50, 05 maj 2022

Asia skarpa to trudny kawałek. Ja widzę nasadzenia grupami roślin. Wcześniej jak ktoś słusznie napisał należałoby przygotować glebę. Nie dziwię się, że na samą myśl kręgosłup boli.
Wiosna piękna u Ciebie i tyle różności.