Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wichrowe wzgórze

Wichrowe wzgórze

Monic 19:18, 15 lut 2012

Jeszcze wczoraj zapachniało wiosną, a dzisiaj znów zima na całego:

Rano śniegu sporo nasypało, ale żywopłociki z bukszpanu jeszcze były widoczne:

ale jak wróciłam z pracy, to z trudem znalazłam ścieżkę i schody do domu. Rabata bukszpanowo- różana przed domem zatopiona była w śniegu:

Tak bardzo liczyłam na ciepłe dni, że zamówiłam u Danusi wspaniałe, profesjonalne narzędzie - nóż do kantów trawnika na rabatach i podcinania darni. Nie spodziewałam się takiego powrotu zimy.
Nóż jest wspaniały - zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia - dziękuję, Danusiu

wanda7 19:24, 15 lut 2012

Moniczko, ale niespodzianka. Bardzo się cieszę, że tu jesteś
GabiK 08:58, 16 lut 2012

Moniko, ten bażant na środku pergoli wygląda jak rzeźba.
Milka 11:09, 16 lut 2012

Ja tez ciebie witam Monicko przebiegłam kilka stron szybko, bolączka - czasu brak- ale wiuem, że już mi się u ciebie podoba. Zwierzęta, zima, biały kolor jako baza itd. pozdrawiam
Gardenarium 16:05, 16 lut 2012

Monic napisał(a)

Tak bardzo liczyłam na ciepłe dni, że zamówiłam u Danusi wspaniałe, profesjonalne narzędzie - nóż do kantów trawnika na rabatach i podcinania darni. Nie spodziewałam się takiego powrotu zimy.
Nóż jest wspaniały - zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia - dziękuję, Danusiu

Fajnie, że Yeoman też się spodobał, ależ się błyszczy a mnie zachwyciła Twoja koneweczka z szafirkami, pozazdrościłam i dziś zajrzyj do mojego wątku cz.II co mi też przybyło na parapecie.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:06, 16 lut 2012

Monic napisał(a)

Kafle to stary piec czy kominek? Śliczne

Instagram Ogrodowiska
Monic 16:28, 16 lut 2012

Wandziu, witaj u mnie Nawet nie wiesz jak mi się buzia uśmiechnęła, gdy Cię tutaj spotkałam

Gabrysiu, tak faktycznie wygląda, bo zdjęcia kiepskiej jakości To wina aparatu, ale tylko takim dysponuję, więc wyglądają niektóre fotki nieciekawie.

Irenko, dziękuję za odwiedziny Cieszę się, że Ci się u mnie spodobało Ja również chętnie Cię odwiedzę.

Danusiu - zaraz biegnę do Twojego wątku pooglądać co pięknego zakupiłaś
Co do kafli - to kafle ręcznie formowane, tradycyjną technologią. Piec jest wykonany również wg starej metody, z prawdziwą szamotką, przez prawdziwego zduna, ale z wkładem kominkowym. Wkład jest nieduży, żeby nie zepsuć wizerunku całości. Chciało mi się jednak widoku ognia... Efekt jest taki:

Co noża Yeoman - jest świetny, wydaje się bardzo wygodny w użytkowaniu. Nie spodziewałam się aż takiej jakości!! Na pewno skorzystam jeszcze z innych narzędzi Jak na razie nie mogę się doczekać ciepłych dni, żeby zacząć użytkowanie nowego sprzętu.
Gabriela 16:38, 16 lut 2012

Monic napisał(a)
[Póki co z braku ogrodowych kwiatów kupuję wiosenne cebulowce - tym razem szafirki

Och, to o wiele lepsze od zimowych zdjęć, a szafirki na pewno pięknie pachną, nie tylko dobrze wyglądają. Poza tym te pędzone mają bledsze kolory, są takie błękitne a nie szafrowe.
GabiK 18:18, 16 lut 2012

Moniko, piękny kominkopiec.
Pszczelarnia 18:35, 16 lut 2012

Piękny i proporcjonalny.