Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wichrowe wzgórze

Wichrowe wzgórze

Monic 19:59, 11 sty 2012

Zimy w tym sezonie jak na lekarstwo. W ciągu ostatnich dni kilkakrotnie spadł śnieg, ale już na drugi dzień znikał.

Kupiłam więc wiosnę w konewce i ciekawa jestem jaki kolorek tego hiacynta zakwitnie. Liczę na biały. Jak troszkę urośnie to zaraz wiosenniej będzie w domu.

Pochodziłam też po ogródku - widać już w niektórych miejscach przebijające się cebulowce. Niestety sporo cebulek znalazłam wykopanych przez krety, leżących na rabatach. Muszę je jak najszybciej wkopać, to moze zakwitną.
Sebek 17:53, 12 sty 2012

Super akcencik wiosenny
Monic 11:38, 22 sty 2012

Dopiero pisałam, że zimy jak na lekarstwo, a tymczasem styczeń ugościł ją na dobre. Śniegu jest tyle, że trudno okna otworzyć, bo zalega nie tylko na parapetach, ale i na szybach.

Rabaty i cały ogród zatopione w puszystej pierzynie

Podoba mi się taka zima - nie za długa, a puchata Myślę jednak, że to już ostatnie śnieżne widoki - wszak już koniec stycznia, więc bliżej do wiosny
Sebek 12:11, 22 sty 2012

I u Ciebie biało - u mnie niby biało, ale plucha totalna...
Monic 15:34, 22 sty 2012

Biało, biało i jakoś tak pochmurno. Ponoć mają nadejść duże mrozy na czas dwóch tygodni. Mróz będzie nocami nawet do -15'C.
Pszczelarnia 11:12, 10 lut 2012

Moniko, przypomnisz mi może zalety i sprawowanie się róży 'Cottage Garden'? Dziękuję.

PS Hiacynt w konewce piękny ale kafle piecowe piękniejsze.
Monic 12:46, 12 lut 2012

Ewo, nie mam rózy Cottage Garden, mam tylko Cottage Rose. Cottage Rose sprawuje się bardzo ładnie. Ma śliczne rózowo-lawendowe kwiaty, kwitnie w zasadzie cały sezon, nie choruje.

ps. Dziękuję za pochwały kafli - cały piec to moja chluba, najpiękniejszy i ulubiony mebel w domu
Gardenarium 12:48, 12 lut 2012

Moniko, czy śnieg miałaś w czasie mrozów cały czas? Muszę wrócić do letnich fotek i pooglądać sobie Twoje róże

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 12:52, 12 lut 2012

Monic napisał(a)

To mnie urzekło

Instagram Ogrodowiska
Monic 12:57, 12 lut 2012

Danusiu, śnieg miałam cały czas i nadal się utrzymuje Całe szczęście, bo inaczej róże by miały kłopot z przeżyciem. Mam nadzieję, że jakoś dzięki tej kołderce przetrwały
Całą zimę mamy też gości w ogrodzie - liczne ptaki i bażanty. Bażanty lubią po śniadanku stać na pergoli

Surfinia lub petunia, którą pokazałaś była wyjątkowo ładna. Nazywałam ją 'antyczna', bo miała takie 'brudne', 'stare' kolory. Muszę sobie takie sprawić w tym sezonie.

Póki co z braku ogrodowych kwiatów kupuję wiosenne cebulowce - tym razem szafirki