Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wichrowe wzgórze

Wichrowe wzgórze

Monic 16:49, 17 lut 2012

Dziękuję
Milka 12:37, 18 lut 2012

I pooglądałam sobie dokładnie; hartu ducha i wizji nie brak ci; piwonie cudne i do tego taka kolekcja; kolejna rabata z kulkami i białymi różami to podpowiedź dla mnie, coś też tak skomponuję; widać już charakter ogrodu, tak jak napisałaś na początku; będę cię odwiedzać i podziwiać jak to się wszystko pięknie rozrasta
a róże, całe łany wręcz i cudowny psiak; takie maleństwa trzeba pilnować moim znajomym, jakiś drapieżny ptak porwał yorka
i tak na koniec my dojrzewamy i ogród, cały czas się zmienia i to, że nie jest skończone coś, ma swój urok
Pola 12:48, 18 lut 2012

Matko jedyna a le masz piękny ogród, róże, floksy cudowności. Widać pasje i ogromny zapał, oj też bym tak chciała, zazdroszczę pozytywnie, będę tu zaglądać.
Monic 12:57, 18 lut 2012

irena_milek napisał(a)
I pooglądałam sobie dokładnie; hartu ducha i wizji nie brak ci; piwonie cudne i do tego taka kolekcja; kolejna rabata z kulkami i białymi różami to podpowiedź dla mnie, coś też tak skomponuję; widać już charakter ogrodu, tak jak napisałaś na początku; będę cię odwiedzać i podziwiać jak to się wszystko pięknie rozrasta
a róże, całe łany wręcz i cudowny psiak; takie maleństwa trzeba pilnować moim znajomym, jakiś drapieżny ptak porwał yorka
i tak na koniec my dojrzewamy i ogród, cały czas się zmienia i to, że nie jest skończone coś, ma swój urok

Irenko, bardzo Ci dziękuję za odwiedziny
Piwonie i róże to moje ulubione kwiaty, dlatego ich jest najwięcej. Cieszę się, że znalazłaś wśród nich inspirację dla siebie Masz rację z tym tworzeniem ogrodu - to nieskończona praca. Podejrzewam, że kiedyś nasze dzieci będą kontynuowały i też tych ogrodów nie skończą
Przeraziłaś mnie z tym drapieżnikiem porywającym Yoreczki. Moja Pusia by chyba umarła na serce, bo ona musi być wszędzie ze mną. Co z tym pieskiem? Nie znalazł się już nigdy? Może to była miniaturka i drobniutki, więc ptaszysko pomyliło z myszowatym zwierzakiem. Bardzo przykre.
Milka 13:10, 18 lut 2012

przykro mi,że cię wystraszyłam, ale tak, to była miniaturka i ptak się pomylił; nigdy nie został odnaleziony, bardzo to przeżyli;
ja róże też uwielbiam i dosadzę ich jeszcze więcej mimo, że M. narzeka na kolce; a piwonii ci zazdroszczę, bo aż tyle nie mam; są cudne
Monic 13:11, 18 lut 2012

Pola napisał(a)
Matko jedyna a le masz piękny ogród, róże, floksy cudowności. Widać pasje i ogromny zapał, oj też bym tak chciała, zazdroszczę pozytywnie, będę tu zaglądać.

Polu, dziękuję za odwiedziny Ogromnie się cieszę, że ogród przypadł Ci do gustu. Ja wiem, że jeszcze wiele do zrobienia, wiele rabat rozpoczętych i niedokończonych czeka na ten sezon, więc zaglądaj, bo dużo się zmieni - będzie mi bardzo miło. W ogrodzie mam też zielone zakątki, ale jakoś tak mało je pokazuję, bo również wymagają przesadzeń.

Milka 13:16, 18 lut 2012

fajne kolory na tej rabacie, a i cudna hosta
Pola 13:45, 18 lut 2012

Moniko, zachorowałam na róże, wypisałam te które chciała bym mieć, ale podpowiedz coś na temat szkółek która najlepsza ?
Pszczelarnia 14:24, 18 lut 2012

Moniko, co powiesz o Mary Rose? Cieszę się, że pokazujesz nam zdjęcia z ogrodu.
Monic 14:27, 18 lut 2012

irena_milek napisał(a)
fajne kolory na tej rabacie, a i cudna hosta

Irenko, bardzo lubię hosty i kupiłam sporo odmian, jednak u mnie doskwiera im brak cienia. Wszystkie nasadzenia są stosunkowo młode, ziemia jest kiepskiej jakości, więc wszystko rośnie wolno. Latem i jesienią zrobiłam nową rabatę żurawkowo hostową - może w tym nowym miejscu, pod sosną bedzie im lepiej.
Póki co muszą wszystkie cieniolubne uzbroić się w cierpliwość. Na szczęście różom słońce służy

Amelia Renaisance