Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wichrowe wzgórze

Wichrowe wzgórze

Sebek 14:21, 09 kwi 2012

noo fajne masz plany - baaardzo ogrodowiskowe

lepsze anabelle niż ogrodowe
Monic 14:28, 09 kwi 2012

Pewnie lepsze, ale tak sobie myślę, że może akurat w tym miejscu ogrodowe zechciałyby nie przemarzać i kwitnąć? Anabelli mam już dużo w ogrodzie. Ogrodowe nigdzie mi nie kwitną, bo co roku marzną mimo włókniny na okryciu. Sama nie wiem... Może faktycznie nie ma sensu eksperymentować i dać Anabelle? Od jutra może uda nam się coś zacząć tam robić.
Sebek 14:31, 09 kwi 2012

chyba, że dasz inne bukietowe, jak silver dollar, grandiflora?
Monic 14:48, 09 kwi 2012

Lubię tylko Anabelle i Limelight. Wprawdzie mam gdzieś w ogrodzie 2 Renhy i jeszcze jakieś dwie inne, ale dominują Anabelle i Limelight jako moje ulubienice. Chyba poprzestanę na tych. Masz rację, ogrodowe lepsze do donic w naszym klimacie. Rezygnuję z tego pomysłu i dam Anabelle.
Gardenarium 14:49, 10 kwi 2012

Zastanów się nad Silver Dollar, sobie też posadziłam w zeszłym roku, spodobają Ci się. Bardzo ładne.
Żurawki są ciurkiem posadzone, możesz przed kolejnymi kulkami sadzić nawet inną odmianę, bo cała reszta jest uporządkowana. Nie zaszkodzi zróżnicować żurawek.

No i stożki można schować równo ze schodami a n ie tak wysunięte.

Instagram Ogrodowiska
Monic 21:00, 11 kwi 2012

Gardenarium napisał(a)
Zastanów się nad Silver Dollar, sobie też posadziłam w zeszłym roku, spodobają Ci się. Bardzo ładne.
Żurawki są ciurkiem posadzone, możesz przed kolejnymi kulkami sadzić nawet inną odmianę, bo cała reszta jest uporządkowana. Nie zaszkodzi zróżnicować żurawek.

No i stożki można schować równo ze schodami a n ie tak wysunięte.

Muszę się jej przyjrzeć (S.Dollar)
Danusiu, żurawki zróżnicuję - już mam zamówione dwie odmiany m.in. czarną Obsidian - bardzo mi się podoba ta odmiana. Jest chyba mało popularna, a taka ciekawa.

Monic 21:00, 11 kwi 2012

Na dobranoc...

AgnieszkaBK 12:50, 13 kwi 2012

Moniko, bardzo ładne kwiatkiPozdrawiam
Monic 07:33, 14 kwi 2012

Dziękuję, Aguś
Monic 07:37, 14 kwi 2012

Wczoraj przyjechały do mnie cisy na żywopłot. Nareszcie udało mi się zdobyć takie jak należy tzn. - duże, gęste, ładnie ukorzenione Odmiana Hicksi. Na razie 12 szt., bo tylko tyle się zmieściło sprzedawcy do samochodu. Są naprawdę okazałe, wysokie i zajęły dużo miejsca. Na zdjęciach tego nie widać, ale z bryłą korzeniową miały jakieś 1,5m.

I już wsadzone przy daglezji:

I moje ciemierniki - mimo podmnarzniętych zimą liści ładnie kwitną:

Jeszcze chwila i na rabatach zakwitną hiacynty i białe szafirki: