Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wichrowe wzgórze

Wichrowe wzgórze

Dasia 22:38, 14 kwi 2012

Niezłe okazy tych cisów, choć przy daglezji i tak niepozornie wyglądają
Sliczna ta daglezja.
marzena 22:43, 14 kwi 2012

bardzo ladny ekran cisowy powstał
złocienie tegoroczne ? a, doczytałam, to było na dobranoc, pewnie z ubiegłego roku ... lubię je bardzo
Gabriela 22:46, 14 kwi 2012

Monika, cisy piękne. Zdradzisz gdzie w naszej okolicy takie dają?
U mnie szafirki i hiacynty w takim samym stadium rozwoju.
Daglezje to gęste, śliczne i duże drzewa. Mam trzy, już całkiem spore, w dwóch różnych odmianach.
Joanka 22:49, 14 kwi 2012

Dasia napisał(a)

Sliczna ta daglezja.

Też mi się rzuciła w oczy
Dasia 23:11, 14 kwi 2012

Ja mam daglezję na liscie zakupów
Monic 09:32, 15 kwi 2012

Dasiu, masz rację, przy daglezji nawet tak duze cisy wyglądają niepozornie. Daglezja to piękne drzewo - polecam. Ja mam dwie - obie formowane, żeby nie rosły zbyt duże. Daglezja bez cięcia rośnie na przepiękne, ale potężne drzewo.

Marzenko - złocienie kupiłam tydzień temu w Lidlu po 3,5zł One wprawdzie szybko brzydną (albo ja nie potrafię się nimi opiekować), ale za tę cenę... Póki brak innych kwiatów te dobrze rozweselają taras.

Gabrysiu - masz za to już piękne żonkile i sasanki, na któe ja jeszcze poczekam. U mnie wciąż szaro i ponuro na rabatach Muszę sobie kupić jesienią jakieś wczesne tulipanki. Ponoć są takie odmiany, które kwitną najwicześniej z cebulowych. Ta wiosna wyjątkowo się ociąga i mimo, że połowa kwietnia, to wciaż brak kolorów w ogrodach. W poprzednich latach o tej porze kwitły już cebulowe na całego. Bardzo mnie zaciekawiłaś odmianami daglezji. Czym się różnią? Może masz jakieś fotki? Ja jestm oczarowana daglezją. Kupiłam je (mam dwie) rok temu jako już spore, formowane drzewa. Mam nadzieję, ze skoro wciąż zielone, to znaczy, że się przyjęły - były mocno przycięte na korzeniach. Jeśli się nie przyjmą, to na pewno kupię kolejne. Są śliczne. Tam, gdzie kupiłam, właściciel szkółki miał duże, wieloletnie, bez formowania. Są niesamowite. Wprawdzie ogromne, ale cuuudne.

Joasiu, dziękuję. Jak będzie lepsza pogoda, to zrobię lepsze zdjęcie
Gabriela 16:04, 15 kwi 2012

Moniko, nie mam takich zdjęć moich daglezji, na których byłoby widać jaka jest różnica. Zrobię je pod koniec przyszłego tygodnia, jak zmieni się pogoda, bo dzisiaj zupełnie nie ma jak.
andziulka 21:34, 15 kwi 2012

Moniko, widzę nowy plan - szykują sie wielkie rewolucje u Ciebie!!!! bardzo ładne cisy i bratki też dokupiłam trochę bratków dla koloru, bo w tej chwili kwitną tylko krokusy i przylaszczki
AniaDS 17:56, 16 kwi 2012

Monia, ja mam Silver Dollar, bardzo ładnie się rozrasta, ładnie przekwita. Jestem zadowolona z tej hortensji.

Powiedz mi, czy Ty pamiętasz, co to za różę mi dałaś jak dawałam Ci Fairy?
To Cardinal?
Ładnie mi przezimował, choć taki szczuplutki jest
Przez to wszystko, co się u mnie działo jesienią, normalnie zapomniałam o wielu sprawach .

Masz pogrom w różach?
Ja mam spory .
Monic 19:31, 16 kwi 2012

Gabriela napisał(a)
Moniko, nie mam takich zdjęć moich daglezji, na których byłoby widać jaka jest różnica. Zrobię je pod koniec przyszłego tygodnia, jak zmieni się pogoda, bo dzisiaj zupełnie nie ma jak.

Gabrysiu, to może napiszesz czym się różnią? Jestem ciekawa, bo to bardzo ładne drzewo. Różnią się kolorem, wielkością igieł, czy jeszcze czymś innym?