Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

barbara_kraj... 18:21, 05 sty 2014

I cóż mam powiedzieć? Ciągle czymś nas zaskakujesz, Gabrysiu A to mrożonki (nadziewana babka cudna!), kwitnące oczary, dziennik ogrodowy i na koniec jaśmin w pąkach.
Ogników nie wymieniam, bo u mnie na osiedlu pełno we wszystkich kolorach
jotka 21:05, 05 sty 2014

Ach Gabrysiu, wszystko cudne i powinno się wszystko pochwalić U mnie też sporo jedzonka dla ptaszków na krzewach, drzewach i bylinkach - przyjdzie i na nie pora.
A pamiętnik ogrodnika nie tylko śliczny ale i bardzo praktyczny Liczę, że od czasu do czasu pokażesz nam swoje w nim zapiski
Ostrokrzew obsypany owocami to jedna z piękniejszych ozdób ogrodu w zimę
Bogdzia 21:25, 05 sty 2014

Wszystko obejrzalam ognik , ostrokrzew , oczar widoczki ogrodowe i w końcu dziennik ogrodowy, no i jaśmin. Wszystko piękne jak zwykle u Ciebie. Pozdrówka.
badara 21:26, 05 sty 2014

Gabriela napisał(a)

Panujące ciepło sprawiło, że nowe oczary stwierdziły, że już mogą kwitnąć. Ale widać te odmiany są najwcześniejsze, bo trzeci, ten który pięknie zakwitł w zeszłym roku ma całkowicie zamknięte pąki i ani myśli ich rozwijać.

Dały czadu
Gabriela 22:02, 05 sty 2014

WilczaGora napisał(a)
zachwyciłam się nie tylko oczarami ale i Twoimi mrożonymi ozdobami...miałam już wielką chetkę na zrobienie ich 2 tyg temu...ale czasu mi jakoś zabrakło...
ściskam niedzielnie

Dwa tygodnie temu i ja miałam ochotę, ale było na nie stanowczo za ciepło. Były całe trzy dni i to w Nowy Rok, na razie nie zapowiada się by można było nimi zdobić nasze ogrody i tarasy.
Gabriela 22:04, 05 sty 2014

Alisonek napisał(a)
Dziennik ogrodowy pierwsza klasa, aż chce się go uzupełniać i skrzętnie zapisywać przydatne informacje i spostrzeżenia

No będę, pewnie że będę, ale miejsca na torebki z nasionami jest stanowczo za mało, dobrze że mam takie fajne duże pudło.
Gabriela 22:15, 05 sty 2014

paniprzyroda napisał(a)
Ognik piękny, obsypany owockami. Dziennik bardzo romantyczny, ale i praktyczny zarazem, fajny prezent dla ogrodniczki. Znów przeglądam Twój wątek, ( jak zwykle z ogromną przyjemnością), tym razem pod kątem roślin jednorocznych, bo muszę zakupić nasiona i uzupełnić puste miejsca po bylinach przeniesionych do nowego. Pozdrawiam.

Polecam czarnuszki, choć kwitną krótko, ale potem mają ozdobne owocostany. No i ośmiały, bo ładne są nawet teraz, jak tworzą taką niebieską mierzwę na rabacie. Werbeny i kosmosy. A jakie masz plany względem wysiewu jednorocznych?
Gabriela 22:20, 05 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)
A u mnie ptaszki ognika objadły doszczętnie..... ale berberys jak nietknięty....

Berberys jest bardzo kwaśny, więc ptaki chyba zjadają go w ostatniej kolejności, Widziałam kilka razy kosy, jak dziobały sobie te ogniki, ale obok wiszą inne pyszności - przejrzałe winogrona, właściwie rodzynki, widzę że lubią je i kosy i sikorki i inne jeszcze ptaszki.
I muszę zrobić zdjęcie sroczego gniazda, póki nie ma liści na głogu, wygląda jak okrągły, pleciony koszyk, niesamowite.
Joku 22:20, 05 sty 2014

Gabrysiu, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Życzę kolejnych ciekawych wycieczek.
Gabriela 22:21, 05 sty 2014

Kondzio napisał(a)
Dziennik ogrodowy piękny lenistwa tyle zazdroszczę hi hi hi oczar śliczny

Lenienie się jest fajne, gorzej będzie we wtorek.