Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

justi 20:11, 02 sty 2014

Piękne lodowe ozdoby! Można dodać na stolik śnieg w sprayu, będzie bardziej zimowo. Widziałam gdzieś jeszcze w necie lodowy wianek z czerwonymi owocami - koralami pozdrawiam w Nowym Roku.
Mala_Mi 22:15, 02 sty 2014

Na szczęście mrożonki nie nadają sie do jedzenia, wiec chwilę może pocieszą zanim się nie roztopią ...
mira 22:31, 02 sty 2014

Gabrysiu świetna ta lodowa inspiracja - można jakiś różnych form poszukać a jakby miał choinkę hmm a jakby jeszcze zima była i śnieg - chyba się jeszcze wydarzy
a póki co planujesz już?? czy marzysz?
Gabriela 22:52, 02 sty 2014

Mira, ani marzę ani planuję, bo lenię się od paru dni, tak jak pisałam, do Trzech Króli. Dzisiaj jeszcze mi się to potwierdziło, że mogę.

Co do mrożonek, to miały przypominać szkło a w nim zatopione rośliny. Widać w zamrażarce zamroziły się zbyt mocno, bo po wyjęciu były białe, ale dzisiejsze słońce i podtopienie spowodowało że wyglądają dużo lepiej i widać co jest w środku jak przez zamarzniętą szybkę. A są ogniki, ostrokrzew, jodla, bluszcz i niebieskie pędy ośmiała, który w masie na rabacie, już nieco podsuszony, daje niesamowity o tej porze niebieski kolor.
No i po zapaleniu świec wieczorem jest fajnie, już trzeci taki wieczór.

Formy mogą być oczywiście różne, ale trzeba pamiętać że to co powstanie jest ciężkie i musi stać w miejscu gdzie nie zaszkodzi woda. Mój stolik jest metalowy i ma dziurki w blacie, więc idealnie się nadaje.
Z powodu tej aranżacji chyba pierwszy raz żałuję że nie ma śniegu, bo wtedy byłoby naprawdę bajecznie, a sztuczny to nie to samo.

Dobrze że mi się wpisaliście, bo znowu nie mam powiadomień i w związku z tym kłopoty z szukaniem po forum. A już dzisiaj było dobrze i znowu się popsuło, u Was też?

Pszczelarnia 23:02, 02 sty 2014

U mnie się nie popsuło.
Sebek 23:11, 02 sty 2014

Świetnie wymyśliłaś z tymi foremkami Mnie też kusi zrobienie lampionów z lodu, żeby powstało coś w rodzaju doniczki i do tego tea-light, ale zimy na święta znowu nie było i tym samym lampionów też nie
paniprzyroda 23:27, 02 sty 2014

Jeśli mogłabym wykorzystać Twój pomysł, aby przygotować dekorację w ogrodzie na osiemnaste urodziny młodszego, to byłoby super. Może jeszcze do tego czasu śnieg spadnie.
Gabriela 23:35, 02 sty 2014

Mariola, ale śnieg niepotrzebny, tylko zamrażarka z miejscem na foremki i temperatura poniżej zera w nocy. Na pewno jeszcze taka pogoda będzie, zima dopiero się zaczęła. Ścieżka do domu udekorowana podobnymi lampionami, bez roślin zrobiłaby duże wrażenie. Jednak najlepszy efekt byłby tylko ze śniegiem. Mam nadzieję że pokażesz u siebie jak Ci wyszło.
paniprzyroda 23:45, 02 sty 2014

To fajnie, myślałam o torcie na białym stoliku na balkonie, a wejście do domu właśnie mi podpowiedziałaś, coś pokombinuję. Na pewno pokażę. Zamrażarkę mam.
mira 00:15, 03 sty 2014

u mnie działają powiadomienia - na razie