Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

viva 00:06, 01 lut 2014

Gabrysiu, czy zakup różany już dokonany ? Mój się dopiero kształtuje
akanta 15:51, 01 lut 2014

Wielkie i piękne plany masz Gabrysiu ...oj będzie co oglądać ...jak się cieszę na to !!!
paniprzyroda 19:39, 01 lut 2014

To ogród, do którego wzdychałam na swoim wątku bezpośrednio po jego emisji w Mai. Pięknie tam
Dziś byłam w centrum ogrodniczym Tracz /okolice Łodzi/ i dyni piżmowej nie było. Będę szukać Zakupiłam nasiona bylin, tym samym rozpoczęłam sezon
Gabriela 20:45, 01 lut 2014

viva napisał(a)
Gabrysiu, czy zakup różany już dokonany ? Mój się dopiero kształtuje

Jeszcze nie zamówiłam, bo się jeszcze waham. No ale ile można...
Dorzuciłam do mojej listy Munstead Wood, bo ciemna i cudna i od Austina. I jeszcze Boquet Parfait, Larissę i Garden of Roses - różowe i biało-różowe. I Souvenir du Dr Jamain - ciemna bordo, prawie jak powyższa angielka.
Wszystkiego teraz nie zamówię, trzeba zostawić coś na jesień.
Gabriela 20:46, 01 lut 2014

akanta napisał(a)
Wielkie i piękne plany masz Gabrysiu ...oj będzie co oglądać ...jak się cieszę na to !!!

Plany wielkie, gorzej z realizacją.
Gabriela 20:52, 01 lut 2014

paniprzyroda napisał(a)
To ogród, do którego wzdychałam na swoim wątku bezpośrednio po jego emisji w Mai. Pięknie tam
Dziś byłam w centrum ogrodniczym Tracz /okolice Łodzi/ i dyni piżmowej nie było. Będę szukać Zakupiłam nasiona bylin, tym samym rozpoczęłam sezon

Ja właśnie wskoczyłam dzisiaj po drodze do OBI i też nie było dyni piżmowej. Rok temu miałam nasiona od Legutki, trzeba szukać dalej. Dokładnie takie: https://esklep.legutko.com.pl/product.php?id_product=543

Miałam nic nie kupować oprócz dyni, której nie było, no ale przypomniało mi się, że przecież nie mam niebieskiej lobelii do koszyków i wysiałam całą rukolę jesienią i skończyła się rzodkiewka na kiełki. No to jeszcze przykleiła się niska fasolka szparagowa i sałata rzymska.
Ile jeszcze miałam w rękach ale odłożyłam już pisać nie będę. Czuję, że jestem dzielna i usprawiedliwiona zarazem.
Gabriela 21:08, 01 lut 2014

Zwierzę się jeszcze co do planowanej niemieckiej wycieczki - wygląda że czerwcowej.
Oprócz Poczdamu i Karla Foerstera jest jeszcze pałac Sans Souci.

A w Berlinie są "Ogrody świata" i myślę że warto to zobaczyć. Był ktoś?
http://www.gruen-berlin.de/parks-gardens/gardens-of-the-world/

Patrzyłam sobie na ceny wstępu do ogrodów i Karl Foester jest za darmo, a ogrody świata za cztery euro. Nie ma porównania z cenami angielskimi, włoskimi czy francuskimi.

Po drodze byłby też w okolicach Cottbus drugi ogród zwariowanego harbiego Pucklera, tego od Bad Muskau.
Co na to obie Jolki?
jotka 21:28, 01 lut 2014

Myślę, że czerwcowy termin fajny Jeśli dobrze się ułoży to być może ...
gusiarz 21:30, 01 lut 2014

Gabrysiu... to się przedstawię... Aga jestem ... znam Cię z opowiadań Leny . Gdzieś widziałam stipę Jana ... poszukam
popcorn 21:31, 01 lut 2014

Wow, jakie fajne plany! I wyjazdowe też! Ja jeszcze w tym roku żadnych nasion nie kupiłam Za to z roślinkami akwariowymi poszalałam
poczytam o tej dyni, warto??