Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Kondzio 20:18, 10 mar 2014

Gabriela napisał(a)

Nie, to ja zapraszam z nalewką, bo jak przyjadę samochodem to nici z degustacji.
hi hi hi nie ma sprawy
hanka_andrus 20:24, 10 mar 2014

Gabrielo,po takiej pracy, gorąca kąpiel, łyk naleweczki i łóżeczko.
Ja swój trawnik pojutrze robię.
Po dzisiejszej galopadzie przez rabatki jutro odpoczywam. Pazury trochę wyregulować trzeba.
Kondzio 20:25, 10 mar 2014

Ja trawnik jutro robie hi hi hi
gusiarz 19:08, 11 mar 2014

Gabrysiu... trawniczek czesalismy w ubiegły poniedziałek.... a we wtorek dograbianie resztek... rąk nie czułam... Dzisiaj betonowalismy placyk pod szopkę narzędziową i słupki pod konstrukcję do upięcia buków... znów rąk nie czuję... ale bardzo lubię to mega zmęczenie
Pierwszy krokusik się odważył
Tarnina 19:28, 11 mar 2014

O Chryste ja już prawie tydzień grabię u siebie i końca nie widzę... A dęby wciąż liście mają... masakra...
Gabriela 20:27, 11 mar 2014

A ja wam powiem na to, że dzisiaj rano wstałam bez problemu, widocznie wymoczenie się w gorącej wodzie pomogło. Dzisiaj dalej było grabienie i zwożenie resztek, jeszcze nieskończone, bo dzień jednak bardzo krótki jeszcze mimo ciepła. A tu za czyszczenie rabat trzeba się brać i za warzywnik.
Więc dziewczyny - tylko gorąca kąpiel może was uratować przed unieruchomieniem po machaniu grabiami i przy budowie. Szczerze polecam. A że wszystkie trzy mamy blisko do Wieliczki, to tylko kąpiel z solą wielicką.
EwaG 20:36, 11 mar 2014

Gabriela napisał(a)

Nalewkę z berberysu wyprodukowałam na próbę, jest przepięknie czerwona. A dobra też, bo piłam u Dzidki w zeszłym roku.

Czarny bez - mam nadzieję że w tym roku wystarczy mi mojego na jakieś eksperymenta alkoholiczne.

Jestem miłośniczką nalewki z berberysu! Wg mnie z biegiem czasu kolor się zmienia, staje się bardziej rdzawy. Ta nalewka to hit wśród gości. Polecam też galaretkę berberysową (rozgniatam nerberys, lekko zalewam wodą, gotuję, przecieram i dodaję cukru, dla wygody żelującego).
Nalewka z czarnego bzu - chyba wolę jednak sok.
A jeszcze dojrzewa żurawinowa, z rajskich jabłuszek i winogronowa (zalana nazbyt słodką nalewką z brzoskwini).
Gabriela 21:15, 11 mar 2014

No widzisz, a ja żadnej z wymienionych przez Ciebie nie próbowałam poza berberysową.
Z rajskich jabłuszek? To jest dobre? Moja mama która jest specjalistą od przetworów robi genialne jabłuszka w słodko-kwaśnej zalewie, pycha.
A nalewka winogronowa zalana za słodką brzoskwiniówką - że intrygująca to chyba mało powiedziane, ciekawe jak to razem może smakować? .
gusiarz 21:34, 11 mar 2014

Rajska jabłonka sadzona jesienią ... Miała kilka owocków... na nalewkę zbyt mało ... ale o przepis baaardzo proszę
PS
Przyznam po cichu że krokuska nie zerwałam
paniprzyroda 21:46, 11 mar 2014

Rajską jabłonkę posadziłam jesienią, mam nadzieję na jabłuszka w zalewie przepis mile widziany nalewka z żurawiny dochodzi, winogronowa może być doskonała
mój ogród czeka, przeziębiłam się i nalewka nie pomogła, wirusa młodszy ze szkoły przytargał, ale chociaż na pocieszenie krokusy zakwitły