Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

popcorn 10:04, 11 lut 2016

Damy radę, jeszcze miesiąc i bedzie bardziej wiosna niż zima
margaretka3 10:32, 11 lut 2016

Gabrysiu, ja Cię chyba dogoniłam z tymi skrzyneczkami i koszyczkami na nasionka Z Klubu też już dostałam. Dziś z kolejnej wielkiej wymiany Zacznie się już za chwilkę Przynajmniej niech żadne bom nie zakłóci wysiewania w domu!
Czy u Ciebie też wczoraj zapadły egipskie ciemności wieczorem?
Edit. Nasionka marchwi purpurowej skiełkowały, więc mogę pakować.
Pszczelarnia 10:36, 11 lut 2016

Pudła z nasionami - tak lubię. I znalazłam jeszcze resztki czarnuszki granatowej od Ciebie i już ustawiłam na planszy na miejscu właściwym. Bim.
Gruszka_na_w... 18:04, 11 lut 2016

Gabriela napisał(a)
Im bardziej pada śnieg,
Bim – bom
Im bardziej prószy śnieg,
Bim – bom
Tym bardziej sypie śnieg
Bim – bom
Jak biały puch z poduszki.

I nie wie zwierz ni człek,
Bim – bom
Choć żyłby cały wiek,
Bim – bom
kiedy tak pada śnieg,
Bim – bom
Jak marzną mi paluszki.

[i]Alan Alexander Milne "Chatka Puchatka"
[/i]

Gruszka - sernik polecam. Z ciemiernikami powinno się nam udać. Ja jedne trzymam w szklarni pomidorowej, wkopane z doniczkami w ziemię, drugie w nieogrzewanym jasnym pokoju u mamy.

Mój ulubiony fragment Kubusia, chociaż wielbię też bezgranicznie rozdział o urodzinach Kłapouchego
Potraktowałam te swoje ciemierniki nad wyraz chłodno. Od razu zagruntowałam je w ziemi, do dołka wciepnęłam potłuczki jajcowych skorupek i z lekka skompostowane liście.Zaczęły wypuszczać nowe kiełki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gabriela 20:13, 11 lut 2016

To jest Dobra Mruczanka, taka którą się mruczy ku Pokrzepieniu Serc.

Chłodne traktowanie ciemierników na pewno im wychodzi na dobre. Byle nie za bardzo oziębłe.

Gabriela 20:22, 11 lut 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Pudła z nasionami - tak lubię. I znalazłam jeszcze resztki czarnuszki granatowej od Ciebie i już ustawiłam na planszy na miejscu właściwym. Bim.

Jak raz zasiejesz czarnuszkę, to jej się łatwo nie pozbędziesz, chyba że schludnie obetniesz przekwitłe kwiatki.
Ona nazywa się Deep Blue i była od Sarah Raven.
Bogdzia 20:24, 11 lut 2016

Gabrysiu jestem cały czas na bieżąco , pozdrówka.
Gabriela 20:27, 11 lut 2016

margaretka3 napisał(a)
Gabrysiu, ja Cię chyba dogoniłam z tymi skrzyneczkami i koszyczkami na nasionka Z Klubu też już dostałam. Dziś z kolejnej wielkiej wymiany Zacznie się już za chwilkę Przynajmniej niech żadne bom nie zakłóci wysiewania w domu!
Czy u Ciebie też wczoraj zapadły egipskie ciemności wieczorem?
Edit. Nasionka marchwi purpurowej skiełkowały, więc mogę pakować.

Nie, u mnie prąd był, tylko dwa razy na chwilę mignęło ok. 16-tej. Byłam trochę zaniepokojona, bo pracowałam cały dzień w domu przy biurku i prąd był mi naprawdę potrzebny, a wyciąganie generatora nie należy do przyjemności.

Nie masz pojęcia, jak się cieszę z tej marchwi. Proszę jeszcze o informację jak wysoko wyrasta.

Gabriela 20:28, 11 lut 2016

popcorn napisał(a)
Damy radę, jeszcze miesiąc i bedzie bardziej wiosna niż zima

Ty zaraz lecisz do naprawdę ciepłych krajów, więc będziesz miała nawet nie wiosnę, tylko już lato. Zazdroszczę bardzo.
Gabriela 20:29, 11 lut 2016

Kasya napisał(a)
Jak dla mnie to jest cały czas przedwiosnie i wg prognoz jeszcze długo tak będzie
Za ciepło na zimę ale jednak za zimno na wiosnę

U mnie od wczoraj nadal zima, bo śnieg sobie leży, niebo rozgwieżdżone więc w nocy będzie mrozik.