Ja nimi podlewałam dwa razy kompostownik i się pięknie szybciutko od wiosny do jesieni przerobił
A i teraz podlewam nimi moją pietruszkę na miseczce w celach doświadczalnych
Myślałam, że tylko ja jestem takim świrem i nikomu się nie przyznaję, że mam skrzynię plastikową za rogiem na balkonie do wyżej wymienionych celów. I też przy weekendzie siup na kompostownik na działkę. Już ze dwa lata tak A młynek w zlewie niemal bezczynny...
Tak w ogóle to przyznaję się, że podglądam i kibicuję. Doświadczenie jeszcze za małe, by się wbijać w dyskusję. Pozdrawiam
Dopiszę tylko, ze te sadzonki z gołym korzeniem były dość popularne na forum ze dwa lata temu. Nie wszyscy uzyskali sukces, bo cis ma mięsiste, wrażliwe na przesuszenie korzenie i powodzenie w uprawie (w ogrodach) zależało przede wszystkim od partii jaką się otrzymało. Jesli były świeże, nieprzesuszone to przy dobrej późniejszej pielęgnacji dawały radę. U wielu osób padały. Niestety.
Niska cena jest kusząca, bo jest to materiał szkółkarski zazwyczaj sprowadzany na pęczki z Holandii.
Duża część sadzonek, tak jak Danusia napisała, mocno dalece odbiegała od tej "reprezentacyjnej" pokazanej w ogłoszeniu