Z drugiej strony dodatkowa rabata to dodatkowa robota i nie wiem czy to jeszcze udźwignę .
Korci mnie coś tam posadzić ale jak już robić to trzeba by to było kompleksowo zrobić.
No to musiałam zacytować, bo to ujęcie przyciąga wzrok cuuudownie
A co do nowej rabaty, hmmm... ja bym zrobiła rabatę, ale wiadomo to kolejny kawałek o który by trzeba było dbać, bo skosić trawę jest szybciej, ale to wszystko zależy ile masz czasu na ogarnianie wszystkiego
Paweł z NCE garden ma bardzo fajnie taką cienistą zagospodarowaną. Może Cię zainspiruje. Ulubione hakonki na pewno tam są
Takie pasmo trawnika nie pasuje do całej reszty idealnego ogrodu Przepięknie masz!
Normalnie jakbym widziała bok mojego domu tylko u mnie 4m i więcej słońca
Dziewczyny już pisały, że dodatkowa kasa, praca, itp. ale to zależy czy dręczy Cię to miejsce czy nie i czy chcesz inwestować. Mirella miała przy budynku fajnie zaaranżowane z cisami i hakone ale u Ciebie trochę metrów jest. Ja zrobiłabym przy opasce niezbyt szeroki pas z hakonek lub niski płotek z trzmieliny, ona u mnie świetnie rośnie w cieniu. Nie dawałabym nic wyższego, aby nie zieleniała elewacja bo jak piszesz to strona północna.