Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Wiolka5_7 21:27, 21 sie 2023

Nowa12 napisał(a)

Jestem ciekawa czy ci się spodoba. Mnie od lat urzeka ale wiem że trzeba mu dać chwilę żeby piękną kulą był ale to jest w sumie naprawdę niedługi czas.

Już mi się podoba
Zachwycają mnie kwiatostany ,bo wiadomo kępę liści musi zbudować.
Ciekawa jestem jesiennego przebarwienia
Makao 21:51, 21 sie 2023

Nowa12 napisał(a)

Ja już się wyleczyłam z klonów. Najgorsze, że klona się wykopie a choroba siedzi w ziemi i zaraża inne rośliny. Parę jeszcze klonów zostało ale na jak długo?

Może bioczosnek Himala pomoże by odkazić glebę? Ja bym polała glebę i przez rok nic nie sadziła w to miejsce.
mrokasia 22:33, 21 sie 2023

Mam nadzieję, że nóżka leczy się bez problemów.
Ja z żalem zrezygnowałam z klonów. Miałam dwa, oba padły. Nie będę więcej ryzykować. Trzymam kciuki za Twoje.
anabuko1 13:03, 22 sie 2023

Nowa12 napisał(a)
Bez jeżówek ani rusz.

Waw. Ale nasz cudne jeżówki
A te pierwsze to już nr 1. Co to za odmiana???
Gdzie takie jezowki kupujesz ?

Jak tam zdrówko??
Ha już bez gipsu.
Nowa12 13:14, 22 sie 2023

Wiolka5_7 napisał(a)

Już mi się podoba
Zachwycają mnie kwiatostany ,bo wiadomo kępę liści musi zbudować.
Ciekawa jestem jesiennego przebarwienia

To jest właśnie trawa, która cały sezon jest fajna. Ja nie jestem wielką fanką seslerii bo wolę trawy o cieniutkich źdźbłach więc sporobolus jest dla mnie takim zamiennikiem w dodatku też bezproblemowym .
Nowa12 13:17, 22 sie 2023

Makao napisał(a)

Może bioczosnek Himala pomoże by odkazić glebę? Ja bym polała glebę i przez rok nic nie sadziła w to miejsce.

Ostatnim razem zlałam dołek po wykopaniu i wszystko dookoła i był rok spokoju . O tym bioczosnku to nie słyszałam. Muszę poczytać. Jak go wykopiemy to pewnie czymś znowu zleję ziemię ale skuteczność tego jest wątpliwa moim zdaniem.
Nowa12 13:18, 22 sie 2023

mrokasia napisał(a)
Mam nadzieję, że nóżka leczy się bez problemów.
Ja z żalem zrezygnowałam z klonów. Miałam dwa, oba padły. Nie będę więcej ryzykować. Trzymam kciuki za Twoje.

Ja już też ich nie będę sadzić. Potrzebowałabym jednego ze względu na liście i pokrój w inne miejsce ale muszę się poważnie zastanowić .
Noga się leczy ale wolniej niż bym chciała .
Nowa12 13:21, 22 sie 2023

anabuko1 napisał(a)

Waw. Ale nasz cudne jeżówki
A te pierwsze to już nr 1. Co to za odmiana???
Gdzie takie jezowki kupujesz ?

Jak tam zdrówko??
Ha już bez gipsu.

Pierwsza to Sunseekers Sweet Fuchsia. Większość jeżówek kupuję w Bylinowym.
Ty już bez gipsu?? Tak szybciutko? To fajnie. Mnie się jeszcze w pełni nie zrosło niestety ale powoli do przodu. Za powoli .
Makao 15:09, 22 sie 2023

Bylinowy wróciłam do łask jak tak. Też miał złą jakość jakiś czas temu. Fajnie że się poprawili
Nowa12 19:25, 22 sie 2023

Makao napisał(a)
Bylinowy wróciłam do łask jak tak. Też miał złą jakość jakiś czas temu. Fajnie że się poprawili

To ja nawet nie wiem bo zawszę od nich dostaję mega sadzonki. Jeżówki ładnie rozkrzewione w większych doniczkach a nie P9, które ostatnio dostałam z innej szkółki.