Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

vita 18:53, 15 wrz 2024

Sylwia trzymaj się, oby nie było gorzej, oby. Wspomniałyście o Wilkanowie, dostałam tragiczną wiadomość, to nie do pojęcia jest, nie do wyobrażenia nawet. Niepojęte i straszne.
Ewa jest bezpieczna, a reszta w rękach Boga. Potrzebna będzie pomoc.
sylwia_slomc... 19:40, 15 wrz 2024

vita napisał(a)
Sylwia trzymaj się, oby nie było gorzej, oby. Wspomniałyście o Wilkanowie, dostałam tragiczną wiadomość, to nie do pojęcia jest, nie do wyobrażenia nawet. Niepojęte i straszne.
Ewa jest bezpieczna, a reszta w rękach Boga. Potrzebna będzie pomoc.

Vito nawet mnie nie strasz, bo wyobraźnię po tym co się u nas dzieje i co w TV widzę mam bogatą. Najważniejsze, że Ewie nic się nie stało.
antracyt 19:44, 15 wrz 2024

Straszne te wiadomości.
vita 20:04, 15 wrz 2024

Ewa napisała, że woda zabrała jej nową stodołę, z rowerami, narzędziami, ze wszystkim, taras, ogród od strony strumienia, dom podmyty i w niebezpieczeństwie, tak to straszne wiadomości!
sylwia_slomc... 20:06, 15 wrz 2024

O Boże !!!
Rojodziejowa 20:11, 15 wrz 2024

Strasznie mi przykro...
AniazUroczyska 20:45, 15 wrz 2024

Cześć Sylwuś! Jak tylko słyszę o wielkiej wodzie, to od razu myślę o Tobie i zaglądam. Widzę, że straty duże, strasznie to wygląda, ale tak jak mówisz, chyba jednak mniej tragicznie w porównaniu z latami, gdy nie było tamy... Trzymam kciuki , oby nie było gorzej. Straszne wieści z Pszczelarni . Okropne ,że ludzie muszą zmagać się z takimi tragediami. Pozdrawiam ciepło.
sylwia_slomc... 21:05, 15 wrz 2024

Nie wiem kto tam ma najbliżej do Ewy, ale trzeba by jakieś wsparcie zorganizować jak ta woda odpłynie. Wiem jak wygląda sprzątanie po powodzi i nikomu nie życzę. Gdyby Ewcia napisała choć słowo co Jej będzie najbardziej potrzebne, można by słać....
Gruszka_na_w... 21:09, 15 wrz 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nie wiem kto tam ma najbliżej do Ewy, ale trzeba by jakieś wsparcie zorganizować jak ta woda odpłynie. Wiem jak wygląda sprzątanie po powodzi i nikomu nie życzę. Gdyby Ewcia napisała choć słowo co Jej będzie najbardziej potrzebne, można by słać....

W tej chwili nie ma kontaktu z Wilkanowem. Nie ma tam prądu, a Ewy telefon jest głuchy. Droga łącząca z Bystrzyca Kłodzką jest podmyta, zerwało asfalt na długości kilkudziesięciu metrów. Są informacje, że w części kotliny nie działa internet. Trzeba czekać.
edit- Wilkanów jest w tej chwili odcięty od świata z dwóch stron, tama w Międzygórzu się przelała, wczorajszej nocy ewakuowano stamtąd obsługę tamy. Poziom wody w zbiorniku przekroczył 27 m. To więcej niż w 97r.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kordina 21:28, 15 wrz 2024

Wiktoria jeśli będziesz miała kontakt z Ewą poproś o zgodę na założenie składki na
https://pomagam.pl/

jeszcze nie dziś i nie jutro, bo to wszystko zbyt świeże ale gdzieś za tydzień, dwa jak woda opadnie potrzebna będzie realna pomoc finansowa na odbudowę podmytego domu i resztę