Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 02:01, 10 sty 2025

TAR napisał(a)
Sylwia, to dobre wiesci o Babci zdrowia dla niej.

Co do zakupow ja wiekszosc ogarniam internetowo, nawet spozywke. Tylko pieczywo, miesko i zielenine kupujemy na swiezo po drodze z pracy.
Po co Tobie dzwigac zgrzewki z woda, mlekiem czy psim jedzeniem jak przez neta dowioza Ci wszystko.
Ja nie lubie chodzic do sklepow, ludzie mnie coraz bardziej irytuja wiec takie zakupy online to dla mnie prawdziwa ulga, ze nie wspomne o oszczednosci czasu, paliwa, staniu w korkach itp. koszmarki miejskie

Ja czytam skład produktów i sprawdzam datę.
Makao 05:30, 10 sty 2025

Dobre wieści o babci. Oby więcej optymistycznych chwil było w tym roku bo początek macie naprawdę kiepski.
Współczuję straty przyjaciela .
Ściskam Sylwia, mocno❤️
TAR 11:52, 10 sty 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja czytam skład produktów i sprawdzam datę.

Ja tez. Tylko zaopatruje sie w stałych sklepach i zazwyczaj nie zmieniam marki produktow, ktore kupuje. Kwestia przyzwyczajenia i koniecznosci.
Basieksp 12:47, 10 sty 2025

TAR napisał(a)

Ja tez. Tylko zaopatruje sie w stałych sklepach i zazwyczaj nie zmieniam marki produktow, ktore kupuje. Kwestia przyzwyczajenia i koniecznosci.

Też dużo produktów kupujemy przez internet. Szczególnie karmę dla zwierzaków, chemię, środki czystości, kosmetyki. Szybciej, wygodniej, często też taniej. Zawsze można napisać do sprzedawcy o termin ważności i skład, jak coś nam nie pasuje, albo nie ma odpowiedzi nie kupujemy.
sylwia_slomc... 18:54, 10 sty 2025

TAR napisał(a)

Ale marki zmieniają skład produktów. Tak załatwiłam w dzieciństwie syna płatkami corn flakes. Dodali nagle słodu jęczmiennego. Wysypało Go jakby odry dostał po podłodze tarł plecami taki świąd był. Trzeba sprawdzać często bez wzgl na markę. też kupuję konkretne produkty konkretnej firmy bo wiem, ze mnie nie uczulają i na jelito nie szkodzą. A babci musze sprawdzać na zawartość cukrów węglowodanów, białka i soli.
sylwia_slomc... 18:56, 10 sty 2025

Basieksp napisał(a)

Też dużo produktów kupujemy przez internet. Szczególnie karmę dla zwierzaków, chemię, środki czystości, kosmetyki. Szybciej, wygodniej, często też taniej. Zawsze można napisać do sprzedawcy o termin ważności i skład, jak coś nam nie pasuje, albo nie ma odpowiedzi nie kupujemy.

Powyżej odpisałam czemu tego nie mogę robić. Znaczy mogę, ale wtedy bym musiała w necie szukać skład każdego produktu za każdym razem czyli zakupy pół dnia by trwały. Nie mam tyle czasu....
Monia81 16:58, 11 sty 2025

Sylwuś współczuję z powodu Waszego przyjaciela... niestety, to są te momenty w naszym życiu, które ciężko przeżywamy. Dobrze, że babcia ma się lepiej. Ściskam mocno.
sylwia_slomc... 19:00, 11 sty 2025

Dzięki Monia i dziękuję Wszystkim piszącym i tym co są z nami myślami. Wasze kciuki przynoszą efekty. Dzisiaj rehabilitanci Ją pionizowali, zrobiła podtrzymywana kilka kroków. Prawdopodobnie w tygodniu Ją wypiszą. I dopiero teraz będzie nam potrzeba dużo sił i cierpliwości....
Tess 23:48, 11 sty 2025

Wpadłam z życzeniami na nowy rok, a tu kłopotami i zmartwieniami się zaczął
Podobno kłopoty chodzą parami...

trochę nie rozumiem, czemu nie możesz w necie kupować puszek dla zwierząt. Na All... są darmowe wysyłki ze smartem. To można co tydzień kupować, a to nie jest duża ilość, której nie da się gdzieś upchnąć.

Dużo siły, Kochana. I zdrowia dla Babci.
Juzia 10:43, 12 sty 2025

Ściskam!