Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 11:16, 12 sty 2025

Tess napisał(a)
Wpadłam z życzeniami na nowy rok, a tu kłopotami i zmartwieniami się zaczął
Podobno kłopoty chodzą parami...

trochę nie rozumiem, czemu nie możesz w necie kupować puszek dla zwierząt. Na All... są darmowe wysyłki ze smartem. To można co tydzień kupować, a to nie jest duża ilość, której nie da się gdzieś upchnąć.

Dużo siły, Kochana. I zdrowia dla Babci.

Dzięki. 4 koty dwa duże psy z czego jeden częściowo dostaje suchą karmę, a drugi w połowie ma gotowane. Puszek, batonów dużo u nas idzie. Nie mam konta na Allegro z różnych przyczyn, więc płacić musiałabym za każdą wysyłkę przy zamawianiu dwa razy w tygodniu wydatek robi się spory. Tygodniowej racji nie miałabym gdzie przetrzymać. Lara nie chce jeść suchej karmy wcale. Do tego mięso do gotowania trzeba by gdzieś zamrażać, też nie ma gdzie bo zamrażarka pełna produktów dla nas i dla babci. No niewykonalne w naszym przypadku, dlatego na bieżąco kupujemy.
sylwia_slomc... 11:17, 12 sty 2025

Juzia napisał(a)
Ściskam!

Muszę jak złapię chwilkę zajrzeć co Tam u Was. Zostałam z forum zupełnie w tyle....
Kordina 11:36, 12 sty 2025

Ja mam Allegro-smart, płacę niewielką sumę na rok za przesyłkę i mam praktycznie darmową dostawę za produkty powyżej 40 zł, więc nie dźwigam karmy dla psa i kotów, nie dźwigam proszków, płynów do higieniczno-kosmetycznej itp.
Do robót budowlano-ogrodowych też zamawiałam prawie wszystko, kafle, armatura, kotwy, właśnie ze względu na ten transport prosto pod dom. Odpada wtedy zamawianie dodatkowego transportu, poszukiwania itd.
Ponadto jak porównuje ceny ze sklepowymi, to naprawdę są tańsze, więc dochodzi jeszcze jeden walor, który w moim przypadku ma znaczenie
Dbaj o siebie kochana, zrób co możesz, aby ułatwić sobie życie, to JEST możliwe, pozdrawiam baaardzo serdecznie i życzę dużo sił.
Juzia 12:34, 12 sty 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

Muszę jak złapię chwilkę zajrzeć co Tam u Was. Zostałam z forum zupełnie w tyle....

Nie musisz zaglądać, bo u mnie cisza
Waclaw 13:32, 12 sty 2025

Pozdrawiam Sylwinko.
Pomyślności w 2025 Roku
sylwia_slomc... 19:11, 12 sty 2025

Kordina napisał(a)
Ja mam Allegro-smart, płacę niewielką sumę na rok za przesyłkę i mam praktycznie darmową dostawę za produkty powyżej 40 zł, więc nie dźwigam karmy dla psa i kotów, nie dźwigam proszków, płynów do higieniczno-kosmetycznej itp.
Do robót budowlano-ogrodowych też zamawiałam prawie wszystko, kafle, armatura, kotwy, właśnie ze względu na ten transport prosto pod dom. Odpada wtedy zamawianie dodatkowego transportu, poszukiwania itd.
Ponadto jak porównuje ceny ze sklepowymi, to naprawdę są tańsze, więc dochodzi jeszcze jeden walor, który w moim przypadku ma znaczenie
Dbaj o siebie kochana, zrób co możesz, aby ułatwić sobie życie, to JEST możliwe, pozdrawiam baaardzo serdecznie i życzę dużo sił.

Bożenko ja nie płacę internetowo więc nie mam konta na All. ani nigdzie indziej, za pobraniem nie każdy wysyła i trzeba być koniecznie w domu, czekać na kuriera, a u mnie różnie z tym jest bo do zwierząt w ogrodzie trzeba lecieć codziennie dać jeść, sprzątnąć i wyprowadzić na spacer. Nie mam blisko, półtora km w jedną stronę muszę lecieć. Do tego mi dochodzą godziny babci posiłków, gotowanie tych posiłków i opieka nad Nią teraz już leżącą na razie. Logistyka wymaga wkalkulowanie warunków atmosferycznych i wielu innych spraw dnia codziennego w tym nie przewidzianych. Moi rodzice rzadko bywają w domu żeby mnie zastąpić choć na chwilę. Pewnie ktoś bardziej ogarnięty internetowo i mobilny miałby łatwiej. Ja mam jak mam.
sylwia_slomc... 19:11, 12 sty 2025

Juzia napisał(a)

Nie musisz zaglądać, bo u mnie cisza

Ufff...
sylwia_slomc... 19:12, 12 sty 2025

Waclaw napisał(a)
Pozdrawiam Sylwinko.
Pomyślności w 2025 Roku

Dziękuję choć dla mnie start tego roku kiepski, ale Wam samych dobrych dni życzę.
Margo2 22:56, 12 sty 2025

A jak babcia się czuje?
Faktycznie rok zaczął się nie najlepiej, ale trzymam kciuki, żeby dalej wszystko już było ok
kasiek 08:30, 13 sty 2025

Pozdrowienia zostawiam, czytam że lekko nie jest. Myślę że jesteś na etapie gdzie trzeba przeorganizować życie czy się tego chce czy nie. Ja też nie umiałam i nie znosiłam robić niczego przez neta - dzieci mnie uczyły (kupować, przelewać kasę, dziennik elektroniczny obsługiwać) aż przeklinając na czym ziemia stoi się nauczyłam. Pamiętam też jak 2 lata po zrobieniu prawka powiedziałam że więcej jeździć nie będę, po czym mąż wyjechał na 8 m-cy, zostałam z dwójką małych dzieci i pracą i nie było innego wyjścia jak znów wsiąść za kółko (a wierz mi że żołądek miałam skręcony przez wiele jeszcze miesięcy z nerwów). Do dziś nie jestem fanką jazdy ale jeżdżę bo korzyści przewarzją strach.
Dziewczyny dobrze ci radzą, przemyśl to na chłodno bo tak jak kiedyś - już nie będzie. Tak jak to napisała Gosia w wątku w Kubusiowie, ,,życie zmusza nas do wielu rzeczy, których nie chcemy...''.
Sylwia wiem co to ciężki czas, nie stój w miejscu bo go nie zmienisz na lepszy...

Zostawiam uściski