Makao
13:29, 15 sty 2025

Kiedyś ja stanę przed taką decyzją jak Ty. Przygotowuję się do tego psychicznie bo to pokolenie moich rodziców (47r i 51r) zakotwiczone mają w charakterze że dzieci muszą się opiekować nimi w takich sytuacjach. Moje starsze siostry wyjechały wiele kilometrów od nich i odwiedzają ich tylko od święta. Cały ten obowiązek spadnie na mnie.
Ja swoim dzieciom tłumaczę że mają mi znaleźć jakiś dom opieki. Taki jak Hania opisuje bo nie chcą zwalać ten problem na ich bary bo wiem że to wykańcza psychicznie i fizycznie osobę opiekującą się.
Nie wiem jednak jak to będzie. Nikt nie jest w stanie tego przewidzieć.
Marzy mi się śmierć we śnie póki jeszcze będę na chodzie ale ponoć to zaszczyt a nie wiem czy sobie zasłużyłam
Ja swoim dzieciom tłumaczę że mają mi znaleźć jakiś dom opieki. Taki jak Hania opisuje bo nie chcą zwalać ten problem na ich bary bo wiem że to wykańcza psychicznie i fizycznie osobę opiekującą się.
Nie wiem jednak jak to będzie. Nikt nie jest w stanie tego przewidzieć.
Marzy mi się śmierć we śnie póki jeszcze będę na chodzie ale ponoć to zaszczyt a nie wiem czy sobie zasłużyłam