Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Majówka na Majówce

Majówka na Majówce

Kociamama 10:08, 22 mar 2019

mikina34 napisał(a)

Aaa, dostałam wczoraj roślinki od sklepu B....wscy, bardzo ładnie zapakowane, oznaczone, żeby nie rzucać. Zamówiłam:

Fajnie, ze zakupki się udały . Też czekam na dostawę. To pierwsze zakupy u nich. Ciekawe kiedy dojdzie. Jak wcześniej rozmawiałam to mówili, że wyślą na początku kwietnia.
mikina34 10:26, 22 mar 2019

Kociamama napisał(a)

Fajnie, ze zakupki się udały . Też czekam na dostawę. To pierwsze zakupy u nich. Ciekawe kiedy dojdzie. Jak wcześniej rozmawiałam to mówili, że wyślą na początku kwietnia.

A wiesz, Aniu, że ja zamówiłam do tego jeszcze dwie takie rośliny (zupełnie jakoś nie zwróciłam uwagi na to), które dostępność miały początek maja, początek czerwca. Dopiero informacja od nich o terminie realizacji mi to uświadomiła, zrezygnowałam z nich i później zamówię
I niestety nie mieli Budlei Flower Power (mimo,że na stronie cały czas widnieje, że dostępna).
Kociamama 10:40, 22 mar 2019

mikina34 napisał(a)

A wiesz, Aniu, że ja zamówiłam do tego jeszcze dwie takie rośliny (zupełnie jakoś nie zwróciłam uwagi na to), które dostępność miały początek maja, początek czerwca. Dopiero informacja od nich o terminie realizacji mi to uświadomiła, zrezygnowałam z nich i później zamówię
I niestety nie mieli Budlei Flower Power (mimo,że na stronie cały czas widnieje, że dostępna).

Tez musiałam podzielić zakupy, bo dostałabym wszystko dopiero w czerwcu. Dla mnie czerwiec to już połowa sezonu
mrokasia 10:48, 22 mar 2019

mikina34 napisał(a)

Natomiast molinia na razie wygląd jak suszka , mam nadzieje, że śpi, byle nie snem wiecznym , jakby co będę reklamować.

Ja mam 3 molinie variegata i już nawet podpytywałam Wioli czy jej molinia już coś wypuszcza bo moje wyglądają na kompletnie suche i nieżywe... napisała, że jej tez raczej jeszcze śpią choć coś tam chyba puszczają...nie wiem, czekam.
mikina34 11:17, 22 mar 2019

Kociamama napisał(a)

Tez musiałam podzielić zakupy, bo dostałabym wszystko dopiero w czerwcu. Dla mnie czerwiec to już połowa sezonu

O widzisz czyli nie tylko ja taka prędka and szybka . Dla mnie też czerwiec to już było ciut późnawo
mikina34 11:27, 22 mar 2019

mrokasia napisał(a)

Ja mam 3 molinie variegata i już nawet podpytywałam Wioli czy jej molinia już coś wypuszcza bo moje wyglądają na kompletnie suche i nieżywe... napisała, że jej tez raczej jeszcze śpią choć coś tam chyba puszczają...nie wiem, czekam.

W sumie moja variegata też nic nie wypuszcza ale w ziemi wygląda bardziej żywotnie niż ta co dostałam. Zastanawiała się nawet czy jej nie przesadzić o lepszej ziemi...

O taka jest (na jednym ujęciu jakby źdźbło ...?)

A tak były zapakowane doniczki

Kociamama 13:17, 22 mar 2019

mikina34 napisał(a)

W sumie moja variegata też nic nie wypuszcza ale w ziemi wygląda bardziej żywotnie niż ta co dostałam. Zastanawiała się nawet czy jej nie przesadzić o lepszej ziemi...

O taka jest (na jednym ujęciu jakby źdźbło ...?)

A tak były zapakowane doniczki

Zakupki fajnie zapakowane. I źdźbło jest. Czyli żyje .
Bardzo dużo roślin kupowałam przez internet. Generalnie były fajnie zapakowane. Nie mogę narzekać. Mistrzostwem świata wykazała się jednak jedna z firm (nie lubię tego określenia) produkująca i sprzedająca róże. Każda z doniczek oczywiście zabezpieczona, aby się ziemia nie wysypała, patyczek - standard. Do tego wszystkie doniczki w stojaczku. Dodatkowo opasane streczem. Karton na sztywno. Napisałam im, ze jeśli będą mieli małą przerwę w handlu to spokojnie mogą szkolić jak pakować . Ta paczka mogła przejechać do góry nogami dookoła kulę ziemską i jestem pewna, że nic by się nie stało.
sylwia_slomc... 13:42, 22 mar 2019

Byłam poogladałam , zakupy świetnie spakowane, idę pucować swój ogród
mrokasia 14:19, 22 mar 2019

Powiększyłam sobie na telefonie zdjęcia tej molinii i faktycznie - źdźbło jest!!!
mikina34 14:31, 22 mar 2019

mrokasia napisał(a)
Powiększyłam sobie na telefonie zdjęcia tej molinii i faktycznie - źdźbło jest!!!

Jupiiii