Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Mgduska 09:21, 20 maj 2021

antracyt napisał(a)
Lubię te Twoje wyploty

Jak widać stare jeszcze się trzymają, za to za nowe ciut za późno się wzięłam i materiał nie był specjalnie podatny. Ale coś tam wyszło i swoją rolę spełni.
Mgduska 09:27, 20 maj 2021

beta napisał(a)
Magda, ale ty masz pięknie powinnaś częściej szersze kadry z ogrodu wstawiać
Tawułę widziałam zdaje się moja Mama też taka ma. Teraz wiem jak się nazywa
Jeszcze raz wyrażę zachwyt na ogrodem
Dobranoc

Wiosna jest piękna Ale kwitnące wiśnie to naprawdę cud, nie dziwię się Japończykom, że świętują to wydarzenie, dla mnie nowy rok powinien się zaczynać wiosną

beta napisał(a)
Aaa i wyploty chwalę
Czym wyplatasz ?
I nie zdziw się proszę jak i u siebie cos wyplotę, bo zainspirowałaś mnie bardzo

Pleć, pleć, fajne i terapeutyczne zajęcie. Teraz plotłam z wierzby, ale wydaje mi się, że jednak leszczyna jest lepsza. Trochę późno cięłam te witki, miały już listki. Moczyłam je też jakiś czas, ale mimo to się łamały. Ja niezbyt cierpliwa jestem i potrzebowałam to upleść na już, więc tylko Ci mówię - przygotuj sobie dobry materiał, wtedy plecie się przyjemniej
Mgduska 09:31, 20 maj 2021

Juzia napisał(a)

Widzę kamieniołom!

Też zostawiłam kilka takich większych kamieni, ale nie wiem czy będę umiała je wkomponować

Te całkiem największe, w liczbie trzech, zamówiliśmy na samiutkim początku tworzenia ogrodu - kiedy jeszcze można było wjechać koparką. Mamy je od sąsiada, miejscowego, który był właścicielem okolicznych terenów, więc zapewne pochodzą z miejscowych wykopów. A już te średnie to nasze wykopaliska. Tych największych już teraz się nie ruszy ani o milimetr, trzeba dobrze zaplanować miejsce ułożenia
Juzia 12:03, 20 maj 2021

Mgduska napisał(a)

Te całkiem największe, w liczbie trzech, zamówiliśmy na samiutkim początku tworzenia ogrodu - kiedy jeszcze można było wjechać koparką. Mamy je od sąsiada, miejscowego, który był właścicielem okolicznych terenów, więc zapewne pochodzą z miejscowych wykopów. A już te średnie to nasze wykopaliska. Tych największych już teraz się nie ruszy ani o milimetr, trzeba dobrze zaplanować miejsce ułożenia

Takich gigantów to nie planuję
Mgduska 08:45, 21 maj 2021

Oszalałam. Z tego gadania o różach wzięłam i zamówiłam kilka. Trochę przy okazji, bo potrzebowałam róży dla kumpeli, która odchodzi z pracy, na pożegnanie po wspólnych 12 latach pracy. Ile te moje koleżanki róż przeze mnie nakupowały, to nie wspomnę W momencie urządzania ogrodu, co sezon inspirowałam je do wspólnych zakupów - dlatego uznałam, że róża to dobra pamiątka po pracy ze mną. No ale, czy naprawdę musiałam coś zamawiać dla siebie? A tak mi się już nie chce sadzić...
antracyt 08:55, 21 maj 2021

Chwal się co zamówiłaś
Mgduska 09:05, 21 maj 2021

Nie pamiętam!
Na pewno Alchymista, który chodził za mną od wielu lat i Comte, bo wiesz - konfitury itp. I coś, czego nazwy sobie nie utrwaliłam, a to jest gwóźdź programu - efektem i ceną powalający - tego właśnie dwie, dla siebie i kumpeli
Mgduska 09:21, 21 maj 2021

Znalazłam - Grossherzogin Luise. Piękna, jak przystało na księżną
antracyt 09:30, 21 maj 2021

Morelowo-różowe piękności Pamiętam, że 2 pierwsze chodziły za Tobą od dawna, a ta trzecia to do wąchania
Mgduska 09:47, 21 maj 2021

antracyt napisał(a)
Morelowo-różowe piękności Pamiętam, że 2 pierwsze chodziły za Tobą od dawna, a ta trzecia to do wąchania

Wszystko prawda
Rose de Rescht też chciałam mieć, ale już nigdzie nie było. A mi się gust zmienia i coraz bardziej się skłaniam ku ciepłym odcieniom.