Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Mgduska 08:54, 07 kwi 2022

Co do forsycji - na razie u jednego ogrodnika widziałam pewien wybór, ale tylko niektóre miały nazwy odmianowe. Życzyłabym sobie krzaczka rosnącego w miarę szybko i wąsko. Dużo kwiatów, bo jak już ma kwitnąć, to porządnie. Miejsce mam dla niej nieszczególne, więc odmiana szybko rosnąca powinna dać radę. Koreańska fajna
April 10:45, 07 kwi 2022

Fotki robisz śliczne, aż się prosi o więcej
Szczególnie zazdroszczę jednak przylaszczek, bo u mnie się poddały. Za sucho, za kwaśno i za daleko posadziłam od miejsc w w których zwykle bywam Gdyby były bliżej tarasu, może bardziej bym zadbała. Ale widząc takie fotki to chyba spróbuję jeszcze raz i dosadzę właśnie obok ciemierników I stworzyłaś kolejną potrzebę
Juzia 11:20, 07 kwi 2022

Mgduska napisał(a)

A, tak sobie pomyślałam, żeby opowiedzieć historię z punktu widzenia kwiatka. Co mianowicie ten kwiatek widzi, jak taki maleńki patrzy sobie na świat
Wicyj ni mom. Na razie.

No i tak wyszło.... historia jednego kwiatka
Zainspirowały mnie te fotki!
Idę na odwyk od świata
Rumianka 15:31, 07 kwi 2022

Witaj Mgduska ten poniższy fragment skopiowałam z wątku Magary...-

" Ale co to ja chciałam, aaa - chciałam się oburzyć na naparstnice wyrzucane na kompost! W kopertkę i na mój adres poproszę!"

Spieszę poinformować, że zostały mi nasiona naparstnicy zebrane jesienią...jeżeli chcesz, to daj swojego adresa na priv...i zrobimy szybką akcję, a wiosna się ucieszy bo to robota żadna, nasiona w kopertkę, na kopertkę Twój adres i pójdzie, a za miesiąc będziesz miała swoje siewki...Kcesz?
Mgduska 19:34, 07 kwi 2022

Elisko kochana, gdzieniegdzie miewam naparstnice, bo czasem się rozsiewają, ale o wieele za słabo jak dla mnie Z nasion jeszcze mi się nigdy nie udały, więc nie kłopocz się, najwyraźniej rosną u mnie i tak tylko tam, gdzie chcą. Bardzo Ci dziękuję
tulucy 21:40, 07 kwi 2022

Kumsum mam

A chodzi za mną biała forsycja. Może kiedyś.
antracyt 07:46, 08 kwi 2022

Na żywo ma tak mocno wybarwione żyłkowanie jak na zdjęciach?
Kasiek 00:10, 09 kwi 2022

Mgduska napisał(a)

Dostałam ją od Teścia, bez nazwy. Wydaje mi się, że to jest mozga trzcinowata, ale nie mam pewności. Zdecydowanie powinnaś ograniczyć jej korzenie, jeśli nie chcesz, żeby Ci się rozeszła. Miejsce ze zdjęcia akurat jej nie pasowało, prawie tam zanikła, wcześniej zdążyłam zabrać kawałek w pobliże rajskiej jabłonki, gdzie niestety okrutnie się panoszy, muszę połowę co roku wyrywać. Ładna jest, młode przyrosty są lekko różowe, lubię ją, ale też włąściwie powinnam ją ograniczyć.

Tak wlasnie myslalam...Zastanawiam sie, czy nie przesadzic ja bardziej w cien- by go troche rozjasnic. Ciekawe czy sie to trawie spodoba
Mgduska 08:35, 11 kwi 2022

Kasiek napisał(a)

Tak wlasnie myslalam...Zastanawiam sie, czy nie przesadzic ja bardziej w cien- by go troche rozjasnic. Ciekawe czy sie to trawie spodoba

U mnie rośnie w półcieniu, tzn. teraz ma dość jasno, ale w sezonie trochę ocienia ją rajska jabłonka. Światło ma przed południem i pod wieczór, ale niedługo postawimy dość szczelne ogrodzenie, więc będzie go miała mniej. Myślę, że i tak sobie poradzi. W sobotę część musiałam powyrywać - rośnie w nogach jabłonki i podjada jej obornik Co roku ją tak odsuwam.
nicol21 16:05, 11 kwi 2022

Piękne te mikrusie kwiatki, czasem dobrze się schylić
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies