Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

nicol21 15:58, 02 kwi 2022

Piękny ciemierniki ten w kropki, cytowany. Niech się rozsiewa!
Fajna sprawa z taką osobistą kaczką
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Juzia 03:47, 03 kwi 2022

Mgduska napisał(a)
Na szczęście możesz jeszcze to i owo wysiać do gruntu, jeśli bardzo chcesz, cały kwiecień masz na to
Najlepiej byłoby dosiać obok posadzonych flanc ten sam gatunek, tyle że czasowo jest to nie do zgrania, bo sieje się w kwietniu, a sadzi w maju. Majowe wysiewy mogą być już trochę późne. Tak sobie głośno myślę, co tu zrobić, żeby nie wypielić siewek

Ja zazwyczaj wysiewałam do gruntu w okolicach majówki. Tak jakoś czasowo się wyrabiałam.
W tym roku będzie wcześniej, bo ogród jakoś szybciej sprzątnęłam
Flanców nie kupowałam. Raz dostałam coś od sąsiadki (nadwyżki ) i raz od mamy. Nie kupowałam, bo miałam mało skrzynek i miejsca nie było Teraz mam już więcej skrzynek... będę kupować i kombinować
beta 09:30, 03 kwi 2022

Mgduska napisał(a)

O, no proszę, kto tu się obudził z długiego snu! Hej, Beta

hehehe...pospałabym jeszcze, ale wiosna nie zaczeka
miłej niedzieli
Mgduska 09:17, 04 kwi 2022

April napisał(a)

Potwierdzam z eukaliptusem. Dokładnie to samo się stało mojemu. Na wiosnę skonał, schnąc po gałązce, mimo książkowej pielęgnacji. Szkoda kasy.
Iryski w donicach to wspaniały pomysł
Ciemierniki piękne, uwielbiam je od jakiegoś czasu i jeszcze dokupię, może nawet dzisiaj
Podziwiam POWERA i rozumiem system pracy. Mam taki sam Jak mi się nie chce to się nie zmuszam. Ale jak mam wenę to 6-8 godzin bez jedzenia i pica, jak w transie I wtedy są efekty pracy. Jak pracuję na siłę to ciągle coś się krzaczy

Może metodą prób i błędów wypracujemy nowy podręcznik Mój ma jeszcze jedną dużą i drugą małą gałązkę żywą.

Sobota to u mnie jest pracująca To jedyny dzień, kiedy jestem od rana w ogrodzie, niedziela odpada, w niedzielę jeździmy na wycieczki, albo łazimy po okolicy. Ty masz lepiej z zapleczem żywieniowym, prawda? Dlatego u mnie na obiad jakieś bardziej wyfikane dania są tylko przy brzydkiej pogodzie
Mgduska 09:21, 04 kwi 2022

nicol21 napisał(a)
Piękny ciemierniki ten w kropki, cytowany. Niech się rozsiewa!
Fajna sprawa z taką osobistą kaczką

Wszystkie fajne, ale najlepiej zmiany pogody znosi taki zwykły biały - prawie nie mdleje przy przymrozkach

Kaczka fajna, ale dużo stresu. Dziś widziałam, że sroka dobrała się do jajek w gnieździe W takiej sytuacji jest możliwe, że kaczka zrobi sobie przerwę i wróci za jakiś czas. Rok temu wróciła w maju i to był dobry ruch, bo sroki już nie żerowały i mogła bez przeszkód doprowadzić lęg do końca.
Mgduska 09:24, 04 kwi 2022

Juzia napisał(a)

Ja zazwyczaj wysiewałam do gruntu w okolicach majówki. Tak jakoś czasowo się wyrabiałam.
W tym roku będzie wcześniej, bo ogród jakoś szybciej sprzątnęłam
Flanców nie kupowałam. Raz dostałam coś od sąsiadki (nadwyżki ) i raz od mamy. Nie kupowałam, bo miałam mało skrzynek i miejsca nie było Teraz mam już więcej skrzynek... będę kupować i kombinować

Ja miałam na rynku taka ulubiona panią, która siała różne kwiatki, można było się zaopatrzyć w cynie, lwie paszcze, pory, pomidory, selery, zioła - mnóstwo tego miała. Ale od paru lat nie ma jej kto tego wozić, więc porzuciła działalność. Nie ma wyjścia - trzeba samemu produkować
Mgduska 09:26, 04 kwi 2022

beta napisał(a)

hehehe...pospałabym jeszcze, ale wiosna nie zaczeka
miłej niedzieli

Dziękuję, była bardzo miła A co Ty tak tylko kicasz, nigdzie nie usiedzisz dłużej?
tulucy 10:40, 04 kwi 2022

Czuj się przyszła matką chrzestną mojej Eweliny zwalę bez skrupułów całą wina na Ciebie, jak mnie m od czci i wiary znowu odsądzi
April 11:30, 04 kwi 2022

Mgduska napisał(a)

Może metodą prób i błędów wypracujemy nowy podręcznik Mój ma jeszcze jedną dużą i drugą małą gałązkę żywą.

Sobota to u mnie jest pracująca To jedyny dzień, kiedy jestem od rana w ogrodzie, niedziela odpada, w niedzielę jeździmy na wycieczki, albo łazimy po okolicy. Ty masz lepiej z zapleczem żywieniowym, prawda? Dlatego u mnie na obiad jakieś bardziej wyfikane dania są tylko przy brzydkiej pogodzie

Ciekawa jestem czy jest ktoś komu się udało przezimować eukaliptusa.
Ja go trzymałam w jasnym pomieszczeniu o temp.15 stopni. Może za dużo?

Tak, zaplecze żywieniowe to mam ekstra Bardzo to sobie chwalę.
A wczoraj jeszcze syn z narzeczoną zaprosili do knajpy greckiej więc było dodatkowo bardzo miło
Mgduska 11:31, 04 kwi 2022

Lucy - bardzo mi miło Tak, w razie czego zwal na mnie, biorę wszystko na klatę Chociaż ona jest taka ładna, że sama się obroni I nie wymaga podpierania