Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Mgduska 22:06, 10 maj 2022

Czekam na kwiaty Avalancha od lat paru - po raz pierwszy ma pąki

Żeby nie było tak różowo, dzisiaj odebrałam przesyłkę z dwoma kalinami szczepionymi i Palibinem. Historia tego zamówienia to dłuższa historia, więc na razie pozostańmy przy fakcie, że przesyłka trafiła na szczególnie ciepły dzień, no i przyszły takie zwiędnięte bidy:

Palibin jest w lepszym stanie, będą z niego ludzie - ale z tych kalin to nie wiem - myślicie, że coś z nich będzie?
Mgduska 22:09, 10 maj 2022

antracyt napisał(a)
Mi też się bardzo podoba kokoryczka w takiej fazie.
Ogrodniczka nienatrętna w niewymuszonym ogrodzie -pasuje idealnie

Ale czasem pracuś Jak tylko tam jestem oczywiście, jak mnie nie ma, jestem zupełnie nienatrętna
Agania 22:24, 10 maj 2022

Fajna ta łąka z kącikiem wypoczynkowym
Każdy akcencik w ogrodzie nie banalny i ciekawy dla oka
Lubię Twój ogród, ciekawe masz palenisko…chyba że to wodopój dla ptactwa?
Szersze kadry super
Smutna historia z tą przesyłką, o kalinę zadbasz i da sobie radę
Ja zamówiłam kukliki i przyszły w świetnej formie
z kwieciem nawet
Agania 22:38, 10 maj 2022

Mgduska napisał(a)

Szukam takich obelisków….masz gdzieś namiar?
Ach ten Twój domek jest uroczy
Mgduska 22:40, 10 maj 2022

Myślisz, że dadzą radę? Bo te kaliny miały iść w takie reprezentacyjne miejsce, nie do mojego ogrodu, a przed budynek w mieście. Miałam je zamienić - wziąć sobie podrośnięte świdośliwy, którym już trochę ciasno w nogi. Ale takich sierot nie wystawię na słońce i widok publiczny. Trudno, na razie wezmę je na rekonwalescencję.

Palenisko to palenisko, ptaszki mają kilka mniejszych wodopojów, a palenisko to prezent dla eMa.

Kukliki będą Cię cieszyć, to kolejne kwiaty, które darzę gorącym uczuciem, sporo jest takich
Mgduska 22:41, 10 maj 2022

Obeliski zrobił mój M., domek też, razem z synem Na obeliski mogę Ci podrzucić przepis, który znalazłam w sieci.
Agania 22:50, 10 maj 2022

Mgduska napisał(a)
Obeliski zrobił mój M., domek też, razem z synem Na obeliski mogę Ci podrzucić przepis, który znalazłam w sieci.

A to chętnie skorzystam
Mgduska 22:54, 10 maj 2022

Agania napisał(a)

A to chętnie skorzystam

Proszę bardzo Najważniejsze informację, czyli wymiary drewnianych elementów są na samiuśkim końcu

https://zogrodemnaty.pl/jak-zbudowac-drewniany-obelisk-ogrodowy/
Magara 00:46, 11 maj 2022

Mgduska napisał(a)
Te pastelowe tulipany to całkiem przypadkowa mieszanka cebul z poprzednich lat. Są tu m.in. Ronaldo, China Town. Ale sadząc nie wiedziałam, co tam mam

Piękny misz-masz tulipanowy To jeszcze ten czas, że kolory cieszą, a nawet jak coś zgrzytnie to da się nad tym przejść do porządku dziennego Chyba pierwszy raz w życiu wykopię tulipany sadzone "dawno" plus te, które mi nie leżą, dokupię coś jesienią i posadzę wszystko w jednym miejscu wychodząc z założenia, że będzie co będzie

A tak w ogóle to zajrzałam, żeby napisać, że maczki od Ciebie (te z zimowego siewu) dzielnie się przebiły przez ściółkę z kompostu i dają radę dalej
Roocika 08:15, 11 maj 2022

Mgduska napisał(a)

Okolice oczka - kokoryczka ma niezwykłą formę

Czy te małe listki to pragnia syberyjska ? Jesteś z niej zadowolona?

Mgduska napisał(a)

Bardzo mi się tu podoba

Takie zwiędnięte i ściśnięte przyszły mi czarne bzy lacinata, zamoczyłam bryły w wodzie, postawiłam w cieniu i liście wstały. Teraz są zadołowane za domem w mojej lodowatej ziemi.