Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Mgduska 09:21, 26 lip 2022

Kasya napisał(a)
Ja ten widoczek lubie najbardziej

A z pracami brukarskimi jestem na bieżąco

Widziałam
Poprzedni kawałek naszej ścieżki też moje dziecię kładło, ale tym razem podszedł do tematu profesjonalnie, a mi serce rośnie w miarę, jak ścieżka rośnie. Wreszcie najprawdopodobniej pozbędziemy się tych kamiennych kurhanów, którymi mam upstrzony ogród
tulucy 09:54, 26 lip 2022

Z psem muszę Cię rozczarować. Nawet prawie pełny płot z maty wiklinowej mu nie przeszkadza. Temu niewychowanemu od moich sąsiadów.

Ścieżką podsunęłaś mi właśnie pomysł na wykorzystanie moich kamyczków. Właśnie takich walających się po ogrodzie.
Dużo ich nie mam, ale kawałek przejścia mogę sobie walnąć.
Martka 10:26, 26 lip 2022

To dziecię autorem ścieżki? Zakładałam, że jest obsadzony w roli pomocnika. A tu nie! Pękaj z dumy
Edit: Z cytrynkową lilią - bingo!
Mgduska 11:19, 26 lip 2022

tulucy napisał(a)
Z psem muszę Cię rozczarować. Nawet prawie pełny płot z maty wiklinowej mu nie przeszkadza. Temu niewychowanemu od moich sąsiadów.

Ścieżką podsunęłaś mi właśnie pomysł na wykorzystanie moich kamyczków. Właśnie takich walających się po ogrodzie.
Dużo ich nie mam, ale kawałek przejścia mogę sobie walnąć.

Oj, to jednak trzeba go od innej strony przechytrzyć. Jakiś smaczek? Ale on ma taką gębę straszną, nie wiem, czy mi dłoni nie odgryzie. Zasadniczo psów się nie boję, ale ten to potwór.
Mgduska 11:23, 26 lip 2022

Martka napisał(a)
To dziecię autorem ścieżki? Zakładałam, że jest obsadzony w roli pomocnika. A tu nie! Pękaj z dumy
Edit: Z cytrynkową lilią - bingo!

Pękam, tylko niech dokończy, pukniemy jakimś szampanem w ten bruk
antracyt 11:36, 26 lip 2022

Mgduska napisał(a)

Zwłaszcza, że ja prawie nic nie robiłam No, obiad machnęłam, ale na pierwsze było zsiadłe mleko.
Nie mogę się doczekać zwiększonej prywatności, wreszcie też pies sąsiadów przestanie na nas szczekać, jest zupełnie niewychowany. A ścieżką, o czystym kapciu dojdę aż do szklarni

Prywatność mi się marzy tak samo jak ścieżka. Bardzo sympatycznych mam nowych sąsiadów (mimo wcześniejszych obaw), ale przynajmniej czasami chciałabym się nie czuć jak na scenie... Teraz, o ile nie schowam się za drewutnię lub na ławce pod nią(czarny bez na wiejskiej już super potrafi przesłonić) to widać mnie w całej okazałości... Coraz bardziej mnie to drażni.
tulucy 14:59, 26 lip 2022

Smaczki pewnie pomogą, nie musisz dawać z ręki, porzucaj mu trochę.

Ja ostatnio spacyfikowałam psa sąsiada z przeciwka. Strasznie płaczliwie dziamgolił na widok kogokolwiek idącego do nas, do sąsiadów obok. Pogadać się nie dało. Podeszłam, wymiziałam, pogadałam z nim, żeby nie szczekał na swoich. Uznaję się samorzutnie poskramiaczem psów, bo poskutkowało. Nie dziamgolił już, cicho czeka, aż podejdę pomiziać. Na sąsiadów też nie szczeka, sąsiadka w szoku była , że mi się udało.
Gosialuk 17:03, 26 lip 2022

Odrobina czułości podziałała cuda.
Oj dzieje się, dzieje. Ja się nie mogę doczekać urlopu i tygodnia spędzonego na działce. A to we wrześniu chyba dopiero.
Ogród śliczny po całości, nie wiadomo które zdjęcie piękniejsze.
Pszczelarnia 22:43, 26 lip 2022

lilarose napisał(a)

przepraszam, że robię za adwokata- ale Łucja, Ty to sobie te kilkanascie doniczek mimo wszystko kupujesz
a Magdusce żałujesz
ja uważam, że też powinna sobie kupić
i potem mieć ból głowy, który dobrze znamy

,

a ten maczek jest zjawiskowy.
Magara 23:34, 26 lip 2022

Mgduska napisał(a)

No wiesz, ale wydepilowane to nie jest Za to łażą ropuchy, jaszczurki, jeż regularnie zostawia ślady bytności. Postawisz na dzikość, to się nie zamęczysz

A na co komu wydepilowany ogród? Pięknie jest chociaż dalej nie wiem jak to robisz weekendowo