Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

UrsaMaior 10:01, 31 lip 2022

O bosz jakie widoki! A ścieżka jak rzymskie trakty, BOSKA!
Mgduska 21:42, 31 lip 2022

UrsaMaior napisał(a)
O bosz jakie widoki! A ścieżka jak rzymskie trakty, BOSKA!

He he, budowniczy mi przed chwilą przez ramię zaglądał i odszedł z uśmiechem Mona Lisy - znaczy zadowolony Tak mu mówcie, to mi ścieżkę wybuduje do końca wakacji

Jeśli zaś chodzi o aktualności, to łikend miałam przedłużony i bywałam. Byłam mianowicie na Mazowszu przy granicy z Podlasiem, zachwyciłam się ilością boćków na kilometr kwadratowy, prawdziwymi wiejskimi przedogródkami tańczącymi i śpiewającymi, i wybawiłam na weselu Więc zupełnie nie wiem, co w moim ogródku.
antracyt 08:53, 01 sie 2022

Czyli, że weekend bardzo udany
Mgduska 09:37, 01 sie 2022

Udany, ale mało ogrodowy. U ciotki podwiązałam pomidory, podlałam co zwiędło i tyle No i ucięłam sobie kawałki derenia, nie wiem, czy się ukorzeni, ale jeśli się uda, będę miała coś do lasku
nicol21 22:19, 04 sie 2022

Świetny masz ten domek i tak romantycznie obrośnięty roślinami! Mogłabym taki mieć!!

Ścieżka super, zwłaszcza jeśli robi to pierworodny.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Mgduska 22:27, 04 sie 2022

nicol21 napisał(a)
Świetny masz ten domek i tak romantycznie obrośnięty roślinami! Mogłabym taki mieć!!

Ścieżka super, zwłaszcza jeśli robi to pierworodny.

Dziękuję w imieniu budowniczych, czyli moich chłopaków - dużego i rzeczonego pierworodnego
Domek jest w tej chwili pozornie obrośnięty - pod wysuniętym dachem kryją się pomidory koktajlowe, którym nigdy nie nadążam usuwać wilków, dzięki czemu wyglądają jak pnącze. Ale owoców mają sporo
Mgduska 22:43, 04 sie 2022

Zdjęć sierpniowych mam 5 sztuk, w dodatku słabo doświetlonych, więc dość ponurych. Zanim wyrobię się z podlewaniem, dzień się kończy.
Ale. Niedługo. Urlop.

ewsyg 22:51, 04 sie 2022

Piękne zdjęcia. Masz cudne nachyłki. Podobają mi się te rośliny, a nie mam ani jednej sztuki.
Mgduska 23:01, 04 sie 2022

ewsyg napisał(a)
Piękne zdjęcia. Masz cudne nachyłki. Podobają mi się te rośliny, a nie mam ani jednej sztuki.

Ewa, jeśli masz na myśli drugie zdjęcie, to tylko dowodzi, jakie kiepskie mam w tym roku dalie Kwiatków akurat na ty krzaczku sporo, ale jakieś niedorozwinięte, nie wiem - susza, czy ten nadmiar obornika.
lilarose 23:28, 04 sie 2022

Mgduska napisał(a)

Ewa, jeśli masz na myśli drugie zdjęcie, to tylko dowodzi, jakie kiepskie mam w tym roku dalie Kwiatków akurat na ty krzaczku sporo, ale jakieś niedorozwinięte, nie wiem - susza, czy ten nadmiar obornika.

tak czytam te rozmowy o daliach, u mnie jest to samo- wielki krzaczor, pełno pąków i milczy, jak zaklęty. To musi być jakaś inna przyczyna, niż nadmiar obornika- bo co? I Zuza i ja i Ty , żeśmy przeobornikowały?