Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Magara 01:00, 05 sie 2022

Mgduska napisał(a)

Magda, co to?
Helen 07:25, 05 sie 2022

wg mnie piękna dalia
Helen 07:27, 05 sie 2022

lilarose napisał(a)

tak czytam te rozmowy o daliach, u mnie jest to samo- wielki krzaczor, pełno pąków i milczy, jak zaklęty. To musi być jakaś inna przyczyna, niż nadmiar obornika- bo co? I Zuza i ja i Ty , żeśmy przeobornikowały?

Ja sadziłam w ziemię ogrodową pomieszaną z kompostem i rosną dobrze, kwitną też.
Tylko miałam 2 różne karpy w jednej paczce z L., jedna jest buraczkowa a druga biskupia.
Mgduska 08:17, 05 sie 2022

Magara napisał(a)

Magda, co to?

Dalia NN, jakaś z serii Bishopów, o ciemnych liściach, krzaczek nieduży. Dostałam od cioci, ale u niej kwiaty były ładne, nie takie pokurcze
Mgduska 08:26, 05 sie 2022

lilarose napisał(a)

tak czytam te rozmowy o daliach, u mnie jest to samo- wielki krzaczor, pełno pąków i milczy, jak zaklęty. To musi być jakaś inna przyczyna, niż nadmiar obornika- bo co? I Zuza i ja i Ty , żeśmy przeobornikowały?

No może, może, wszystkie jesteśmy takie ambitne i chcemy przeskoczyć same siebie oraz mieć najpiękniejsze dalie we wsi Ale u Zuzy przecież kwitną?
U mnie na pewno jest mniej słońca, na to nic nie poradzę. Ale jedna moja dali, nn czerwona, nic sobie z tego nie robi, kwitnie jak trzeba. Baron kwitnie od dawna, trochę go teraz przycięłam, ale zachowuje się, jak na dalię przystało. Reszta jest zagadką.
antracyt 08:44, 05 sie 2022

No przecież coś ci kwitnie
Nasłonecznienie na pewno ma znaczenie, ale z drugiej strony, w zeszłym roku kwiatów miałaś pełno, a warunki świetlne raczej takie same.
Mgduska 09:37, 05 sie 2022

No właśnie nie takie same - większość dalii jest na nowej rabacie. Wyjątkiem jest skrzynia przy chałupce. Ta nowa rabata ma dużo słońca, bo zaczyna się rano, potem chwila przerwy i do popołudnia, a jednak jest inaczej, niż przy domu, gdzie zazwyczaj miałam dalie. Wydawało mi się, że lepiej
April 10:34, 05 sie 2022

Mgduska napisał(a)
Zdjęć sierpniowych mam 5 sztuk,

Ale za to jakie fajne
lilarose 10:35, 05 sie 2022

Mgduska napisał(a)

No może, może, wszystkie jesteśmy takie ambitne i chcemy przeskoczyć same siebie oraz mieć najpiękniejsze dalie we wsi Ale u Zuzy przecież kwitną?
U mnie na pewno jest mniej słońca, na to nic nie poradzę. Ale jedna moja dali, nn czerwona, nic sobie z tego nie robi, kwitnie jak trzeba. Baron kwitnie od dawna, trochę go teraz przycięłam, ale zachowuje się, jak na dalię przystało. Reszta jest zagadką.

co fakt, to fakt
Wy, to nie macie takiej konkurencji, ale u mnie działkowcy się nieźle zadaliowali w tym roku i muszę znosić widok pięknych kwiatów u nich a u mnie większość jeszcze w pąkach, albo pojedyncze kwiaty. Pewnie się wszystko rozwinie, jak będę na wakacjach
coś czuję, że będzie, jak u Capka
no i psiapsia doglądająca ogrodu dostarczy mi wielu fotorelacji
antracyt 10:44, 05 sie 2022

no to rzeczywiście masz presję