Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

April 16:54, 22 sie 2022

Będę się powtarzać, jak zwykle u ciebie pięknie, kwieciście i pewnie pachnąco. Floksy uwielbiam właśnie za zapach. U mnie bardzo chętnie się sieją, jako nieliczne. Bo werbena i stipa nie. Więc jest to pewien ewenement.
Cupcake mega fajne. Muszę sobie wysiać. Kiedyś próbowałam cytrynowe kosmosy siać ale mi nie wyszło z pikowaniem. Ciekawe czy bezpośrednio do gruntu dałyby sobie u mnie radę.

Basieksp 17:27, 22 sie 2022

Mgduska napisał(a)

Właśnie, właśnie, nic na siłę
Irys w Twoim avatarze jest obłędny. Pachnie?

Nie, ale są to moje ulubione irysyA no właśnie, jak byłam mała to moja mama miała w ogrodzie takie ciemno niebieskie zwykłe irysy, pachnące, pamiętam zrywałam je do wazonu, ze względu na zapach, szukałam je i nie znalazłam, takie wspomnienia
roma2 21:07, 22 sie 2022

Ha! Sto lat się nie odzywałam, ale oglądam i czytam. I stwierdzam to, co pierwszy raz u Ciebie napisałam. Ta sałatka pokrzywowa niezwyyykleee smaczna
Martka 21:42, 22 sie 2022

Mgduska napisał(a)

Generalnie uważam, że w sierpniu powinno się NIC NIE ROBIĆ. Sierpień jest od odpoczywania, nie pracy.

Głos rozsądku!
Oraz: Mgdusko, czysta przyjemność, podziwiać Twój ogród na fotkach, jeszcze czystsza na żywo, wiadomo, Lilarose, Szczęściaro
Cupcake bardzo polubiłam. Teraz rządzą się.

Mgduska 22:12, 22 sie 2022

roma2 napisał(a)
Ha! Sto lat się nie odzywałam, ale oglądam i czytam. I stwierdzam to, co pierwszy raz u Ciebie napisałam. Ta sałatka pokrzywowa niezwyyykleee smaczna

O, jak miło Cię znów widzieć, po stu latach, Śpiąca Królewno
Bardzo dziękuję za dobre słowo, wpadaj częściej
Mgduska 22:17, 22 sie 2022

Martka napisał(a)

Głos rozsądku!
Oraz: Mgdusko, czysta przyjemność, podziwiać Twój ogród na fotkach, jeszcze czystsza na żywo, wiadomo, Lilarose, Szczęściaro
Cupcake bardzo polubiłam. Teraz rządzą się.

Tak, zgadza się, idźcie za tym głosem! Kto nie musi, niech nie robi!

A Kaśka na pewno nie ma do mnie dalej niż większość z Was, więc no cóż - szczęście jest w zasięgu ręki
Mgduska 22:21, 22 sie 2022

Tymczasem miałam dziś ostatni dzień urlopu (!!??) i podziałałam ciut ogrodowo (się nakupiło roślinek, to się ma co robić), bo jak już zostało powiedziane, niemoc to nie u mnie, u mnie moc
M. miał jakieś dodatkowe moce, pół dnia rąbał i zrębkował, a potem śliczne zrębeczki rozsypałam sobie na zapleczu nowej rabaty, żeby z czasem zyskać dla niej ładne tło. Pachnie zabójczo - trochę zielonym, trochę amigdaliną? Bo to czeremcha poszła do strzyżenia.

W oczku aktualnie są dwie żaby, każda pod swoim kamieniem.

I na dobranoc Więcej zdjęć jutro.

Mgduska 22:39, 22 sie 2022

lilarose napisał(a)

Kochana, wiesz jak to jest- nie da się ot tak wszystkiego zobaczyć, człowiek oszołomiony ma ograniczoną percepcję

W sumie z tym laskiem to nawet nie szkodzi, że nie widziałaś. Dzisiaj M. odwalił taką robotę i posprzątał w miejscu, które chcę obsadzić, kawał lasu. Nie pamiętam, co ja mu powiedziałam rano, że tak działał?? No szkoda, można by to jeszcze kiedyś wykorzystać
Magara 00:05, 23 sie 2022

Mgduska napisał(a)

Generalnie uważam, że w sierpniu powinno się NIC NIE ROBIĆ. Sierpień jest od odpoczywania, nie pracy. Przestańcie się, Dziewczyny i Chłopaki stresować, drink z palemką i ewentualnie kartka, żeby zapisać pomysły na to, co zrobić jesienią. Jesienią! Albo wiosną. W sierpniu można ewentualnie przesadzić piwonie, albo irysy. I tyle. Żadna niemoc, tylko odpoczynek, zasłużony!

Hmm, to ja chyba się stosuję do wytycznych bo w ogrodzie robię NIC Może gdybym na rabaty nie zaglądała to by i stres był mniejszy, chwast niewidziany - nie istnieje?
Mgduska 08:46, 23 sie 2022

April napisał(a)
Będę się powtarzać, jak zwykle u ciebie pięknie, kwieciście i pewnie pachnąco. Floksy uwielbiam właśnie za zapach. U mnie bardzo chętnie się sieją, jako nieliczne. Bo werbena i stipa nie. Więc jest to pewien ewenement.
Cupcake mega fajne. Muszę sobie wysiać. Kiedyś próbowałam cytrynowe kosmosy siać ale mi nie wyszło z pikowaniem. Ciekawe czy bezpośrednio do gruntu dałyby sobie u mnie radę.

To przybij piątkę Floksy wbrew pozorom wcale nie są babcine, w zestawieniu z trawami potrafię wyglądać obłędnie. A o onętkach zapominam, że one zapewniają kolorowe kwiecie pod koniec lata, a to bardzo cenna właściwość Ja mam wszystkie kosmosy z rozsady, inaczej wypielę, zagrabię, albo coś na nich posadzę