Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Mgduska 21:24, 23 sie 2022

Kokesz napisał(a)
Ładnie masz
A Tulbagię też mam przywiozłam z Grecji

Renia - to tak jak ja! Też nie wiedziałaś, co wieziesz? Ja dopiero w Polsce wyguglałam i teraz bardzo się z niej cieszę, ona cały czas kwitnie i wypuszcza nowe pąki

Mgduska 22:00, 23 sie 2022

Floks Creme de la Creme

krwiściąg lekarski - niedawno trafiłam na doniczkę z nazwą odmiany, muszę sobie spisać - trudno go objąć, nie mieści się w kadrze

Mgduska 22:06, 23 sie 2022

I jeszcze nowe/niedawne nabytki - te, które udało mi się już posadzić

aster rozkrzewiony, no musiałam

stipa piórkowata

rdest himalajski biały

Mgduska 22:11, 23 sie 2022

No i mój kawałek posprzątanego lasu - mamy co roku mnóstwo gałęzi połamanych przez wiatr lub śnieg, część palimy w palenisku, część zostaje, tworząc schronienie dla jeży i innych. Uzbierało się tego mnóstwo, wczoraj M. wziął się za stertę, część porąbał, wszystko posegregował i przełożył. Dzięki czemu powstał obiecujący kawałek czystego pola, który to zamierzam obsadzić Każde ciało doradcze mile widziane

od lewej

od prawej

Helen 22:43, 23 sie 2022

Ale fajne miejsce do sadzenia uwielbiam takie puste poletka
Kokesz 22:47, 23 sie 2022

Mgduska napisał(a)

Renia - to tak jak ja! Też nie wiedziałaś, co wieziesz? Ja dopiero w Polsce wyguglałam i teraz bardzo się z niej cieszę, ona cały czas kwitnie i wypuszcza nowe pąki

Nie wiedziałam ale bardzo mi się podobała
Tylko ten zapach w samolocie miałam wrażenie, że wszyscy go czują
Nie mogłam znaleźć co to jest, wszystkie rodzaje czosnków przeszukałam, roślinność w Grecji też i nic. Dopiero w szkółce przypadkiem natknęłam się na nią i stąd wiem co mam
Moja stoi w ogrodzie w donicy a na zimę biorę ją do domu
Mgduska 23:02, 23 sie 2022

Moja też w donicy Mnie stewardessa pytała w samolocie - Co to jest? Odpowiedziałam, że nie wiem, ale podobało mi się, więc kupiłam Zapach nie pozostawia wątpliwości - pierwotnie sądziłam, że to może mini agapant, ale po usunięciu suchego badylka, już wiedziałam, gdzie szukać. Na nazwę trafiłam na stronie jakiejś szkółki i nie wiem, czy przypadkiem nie była to szkółka Beth Chatto
O, właśnie mnie olśniło, że biały rdest ma na imię Beth Chatto
lilarose 23:11, 23 sie 2022

kurtka na wacie! Miałam kupować fioletowego floksa ale teraz to mam ochotę na tego Creme de la Creme
lilarose 23:13, 23 sie 2022

dobrze, że Ci się ogród napił.
bo martwiła mnie ta Twoja susza
Kordina 07:55, 24 sie 2022

Ale masz blejtram, nic tylko rzucać barwnymi plamami i malować
A jak działasz? Czy rysujesz sobie jakiś plan i umieszczasz rośliny? Czy masz w głowie wizję i ją realizujesz? Czy idziesz na żywioł? Może jest jakaś czwarta możliwość, ale na razie nie dostrzegam Powodzenia