Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Mgduska 21:00, 21 sie 2022

antracyt napisał(a)
Pisałam to już wielokrotnie, ale powtórzyć nie zaszkodzi Bardzo mi się podoba sposób w jaki pokazujesz swój ogród, całościowo i w szczególe. Kolekcja floksów całkiem spora. Również poproszę o podpisy.

A nie, tego komplimenta nie kojarzę Tak mi mów, Zuza, każdy ogrodnik jest łasy na pochwały
Przywiozłam sobie z ogrodu Mamy jeszcze dwa - też bez nazwy, może jutro posadzę, o ile przestanie padać. Jeden na pewno pochodzi jeszcze z ogrodu mojej Babci, więc to jakaś starsza odmiana.
A czekam jeszcze na Creme de la Creme (zaczyna) i Pinkie Hill, który ma podejrzanie mocno różowe pączki, ten pierwszy już mi się podoba, drugi zakwitnie po raz pierwszy. Mam też sadzonkę Nicky, którą niedawno wsadziłam do ziemi, kupiona jako korzeniowa wiosną. I to tyle w temacie nazw.
W ogrodzie mojej Mamy floksy nieustannie tworzą nowe mutacje, każda o innym odcieniu I rosną ładnie bez podlewania, całkiem zdrowe
Mgduska 21:01, 21 sie 2022

Kordina napisał(a)

Wszystkie roślinki i zakątki Twojego ogrodu piękne, ale te kosmosy czareczki - cud miód

Dzięki , Bożenko Kocmosy Cupcake bardzo polecam, kwitną bardzo obficie Wszystkie sadzone z rozsady.
Magara 23:34, 21 sie 2022

U Ciebie stanowczo nie widać niemocy sierpniowej - pięknie jest
Mgduska 11:36, 22 sie 2022

Magara napisał(a)
U Ciebie stanowczo nie widać niemocy sierpniowej - pięknie jest

Hehe, skąd miała być niemoc, jak mnie nie było w ogrodzie Ogród radził sobie sam, wpadałam czasem, żeby podlać i za każdym razem, tego samego dnia padało. Ewenementem jest ogród mojej Mamy, gdzie bywamy jeszcze rzadziej i zdarza się tylko, że floksom lekko więdną liście - wyobrażasz sobie - tam wszystko radzi sobie absolutnie samo - języczki, floksy, ostróżki, słoneczniczki, rododendrony, funkie, no wszystko. I jest bujnie, pięknie, kolorowo.

Generalnie uważam, że w sierpniu powinno się NIC NIE ROBIĆ. Sierpień jest od odpoczywania, nie pracy. Przestańcie się, Dziewczyny i Chłopaki stresować, drink z palemką i ewentualnie kartka, żeby zapisać pomysły na to, co zrobić jesienią. Jesienią! Albo wiosną. W sierpniu można ewentualnie przesadzić piwonie, albo irysy. I tyle. Żadna niemoc, tylko odpoczynek, zasłużony!
Judith 12:06, 22 sie 2022

Wpadnij do mnie podlać - może wreszcie spadnie deszcz zapowiadany od kilku dni
Basieksp 12:08, 22 sie 2022

Tak właściwie to powinien być taki miesiąc na odpoczynek w tym sezonie pogoda poniekąd go wymusiła, u nas i tak nie dało się nic robić, w te upały, nawet trawy nie kosiliśmy, bo nie było zbytnio co kosić
Mgduska 13:04, 22 sie 2022

Judith napisał(a)
Wpadnij do mnie podlać - może wreszcie spadnie deszcz zapowiadany od kilku dni

Ok Wezmę swoją konewkę, może w niej tkwi sekret
Mgduska 13:06, 22 sie 2022

Basieksp napisał(a)
Tak właściwie to powinien być taki miesiąc na odpoczynek w tym sezonie pogoda poniekąd go wymusiła, u nas i tak nie dało się nic robić, w te upały, nawet trawy nie kosiliśmy, bo nie było zbytnio co kosić

Właśnie, właśnie, nic na siłę
Irys w Twoim avatarze jest obłędny. Pachnie?
lilarose 14:05, 22 sie 2022

Mgduska napisał(a)

Hehe, skąd miała być niemoc, jak mnie nie było w ogrodzie Ogród radził sobie sam, wpadałam czasem, żeby podlać i za każdym razem, tego samego dnia padało. Ewenementem jest ogród mojej Mamy, gdzie bywamy jeszcze rzadziej i zdarza się tylko, że floksom lekko więdną liście - wyobrażasz sobie - tam wszystko radzi sobie absolutnie samo - języczki, floksy, ostróżki, słoneczniczki, rododendrony, funkie, no wszystko. I jest bujnie, pięknie, kolorowo.

Generalnie uważam, że w sierpniu powinno się NIC NIE ROBIĆ. Sierpień jest od odpoczywania, nie pracy. Przestańcie się, Dziewczyny i Chłopaki stresować, drink z palemką i ewentualnie kartka, żeby zapisać pomysły na to, co zrobić jesienią. Jesienią! Albo wiosną. W sierpniu można ewentualnie przesadzić piwonie, albo irysy. I tyle. Żadna niemoc, tylko odpoczynek, zasłużony!

o własnie, przypomniałaś mi, że muszę wykopsać ostatnie gniazdo irysów syberyjskich
lilarose 15:04, 22 sie 2022

Mgduska napisał(a)

Faktycznie nie było kiedy robić zdjęć A i tak mam wrażenie, że nie pokazałam Ci wszystkiego - widziałaś mój lasek, tam gdzie chcę dosadzić krzewy? Na pewno nie.
Naparstnice posiałam

Kochana, wiesz jak to jest- nie da się ot tak wszystkiego zobaczyć, człowiek oszołomiony ma ograniczoną percepcję