Rety, ile Ty masz tego kwiecia! U mnie już jakieś smętne resztki - dlatego pokazuję szerokie kadry .
A jeśli chodzi o nasadzenia pod tymi sosnami to znalazłam taka podpowiedź, może Ci się przyda jako inspiracja (oprócz grujecznika ofkors) .
"Wśród krzewów i krzewinek godne polecenia do nasadzeń pod sosnami są: irgi, mahonia pospolita, berberys, jarząb pospolity, bez koralowy, rokitnik pospolity, róża pomarszczona, śnieguliczka biała i śnieguliczka Chenaulta, pęcherznica kalinolistna, różaneczniki, azalie, pieris japoński, kalmia i wrzośce."
Tak jak pisze Zuza Zeby mial wystarczajaco wody podczas suszy i z konkurencja sosen. Dzieki takiemu podlewaniu woda nie bedzie zbyt szybko parowac i na pewno dotrze do jego korzeni.
Ten Twój busz sam w sobie jest kolorowy, więc nie skupiałabym się na drobiazgach
Dzięki za zestaw, parę roślin z tego zestawu brałam pod uwagę, a paru nie. Na pewno dałby radę bez koralowy, to już wiem, tylko że ja za nimi nie przepadam. Miałam Black Lace Eva i przeniosłam do ogrodu Mamy, a tam marznie i startuje prawie od zera, więc chyba słaby byłby z niego pożytek, bo mi zależy na czymś, co szybko urośnie
Jarzębina - bardzo chętnie, ale tu mam zagwozdkę - sieją się u mnie jarzęby, ale już maluchy mają chore liście, z jakąś rdzą. Posadzę większy egzemplarz i też zachoruje?
Pęcherznice są na liście, śnieguliczka też, aczkolwiek na wszystko pewnie nie starczyłoby miejsca
Bardziej mi się widzi bez koralowy Plumosa Aurea, liście ma delikatniejsze.
Ale wcale nie jest powiedziane, że wszystko jest do dostania, a coś nie mogę dojechać do ogrodnika.
Za to w weekend mamy targi Jesień w ogrodzie
Bardzo ładny
Jak patrzę na sadzonki dostępne w necie, to mnie żałość bierze - przecież ja się nie doczekam, jak takie kurduple urosną! Chyba muszę się szarpnąć na coś większego u ogrodnika. Chociaż jeden większy egzemplarz, który da przesłonę zaraz, reszta niech sobie dorasta.