karlos
11:54, 03 mar 2019

Kasia Marczyński to guru jeśli chodzi o powojniki i pnącza, ma świetną stronę z filmami, sklepem itd Był też kilka razy "Maja w ogrodzie"
Dokładnie taki jest plan, z materiałów pozostałych po budowie mam zamiar zrobić zadaszone przedłużenie a'la wiata, utwardzoną nawierzchnię itd a wszystko zamaskować roślinami. Bluszcze mam już kupione na jesień i czekają na miejsce docelowe, do tego za płotem mam sosny oplecione rodzimym bluszczem, więc kilka rozłogów z korzeniami skubnę do siebie. Powojniki też tam trafią dla urozmaicenia i koloru, ale musi być zimozielono, bo zimą nie mam zamiaru na niego patrzeć
Do tego rosną przed garażem 2 leszczyny tureckie i wokół nich zamierzam zrobić rabatę, bluszcze w tle, jakieś krzaczory pomiędzy
Trzmieliny bardzo lubię, łatwo je rozmnożyłem, ale chyba ma ich już wystarczająco
Oczywiście na efekt poczekam kilka lat, dlatego będzie coś co zasłoni paskudę do czasu "bujnej zieleni"
Prace ruszyły, liczę za 2 tyg będzie "na gotowo"
Dokładnie taki jest plan, z materiałów pozostałych po budowie mam zamiar zrobić zadaszone przedłużenie a'la wiata, utwardzoną nawierzchnię itd a wszystko zamaskować roślinami. Bluszcze mam już kupione na jesień i czekają na miejsce docelowe, do tego za płotem mam sosny oplecione rodzimym bluszczem, więc kilka rozłogów z korzeniami skubnę do siebie. Powojniki też tam trafią dla urozmaicenia i koloru, ale musi być zimozielono, bo zimą nie mam zamiaru na niego patrzeć