Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

Helen 20:56, 26 lis 2020

Ale samochodu nie znoszę skrobać
Kim 21:27, 26 lis 2020

Helen napisał(a)
Szron jest piękny

Rzeczywiście piękny ten szron u Ciebie ale niech tak jest z miesiąc a potem niech już wiosna przyjdzie
Helen 21:48, 26 lis 2020

Bożenka, ja już liczę dni kiedy zacznie się wydłużać dzień. Ta szarówa mnie dobija, niestety
Kokesz 22:04, 26 lis 2020

Helen napisał(a)
Bożenka, ja już liczę dni kiedy zacznie się wydłużać dzień. Ta szarówa mnie dobija, niestety

Mam tak samo...zawsze odliczałam czas do Świąt, później do Gardenii...ale pewnie w przyszłym roku z targów nici a później już była wiosna
antracyt 22:15, 26 lis 2020

No tak, prawdziwe ogrodniczki Ja już wprawdzie zrezygnowałam z zakupu drzew w tym roku, ale wytyczyłam sobie dokładnie cienistą sznurkami i zastanawiam się czy kolejnego fragmentu nie przekopać
Z drugiej strony chciałabym jednak takiej prawdziwej zimy, ze śniegiem i mrozem szczypiącym w nos.
Kim 23:01, 26 lis 2020

Helen napisał(a)

Ja się jeszcze bronię przed zimą wczoraj posadziłam dzielżany a dzisiaj przyszły zamowione krokusy ,jutro będę sadzić a na zewnątrz-4 to już jest choroba
Helen 05:48, 27 lis 2020

Kokesz napisał(a)

Mam tak samo...zawsze odliczałam czas do Świąt, później do Gardenii...ale pewnie w przyszłym roku z targów nici a później już była wiosna

Masz rację, pewnie nie będzie Gardenii, a szkoda

Nie dość, że teraz ciemno i ponuro, to jeszcze czasy dziwne.
Teraz to wszystko takie pokręcone, że strach myśleć o konsekwencjach, zwłaszcza psychicznych, dla mojej dorosłej młodzieży i dla nas. Nauka zdalna jakoś nie kojarzy mi się z dyscypliną, raczej z nadrabianiem zaległości we własnym zakresie, o ile to kogoś interesuje. Nawet nauczyciele to potwierdzają, ehhh...
Ulało mi się
Helen 05:52, 27 lis 2020

antracyt napisał(a)
No tak, prawdziwe ogrodniczki Ja już wprawdzie zrezygnowałam z zakupu drzew w tym roku, ale wytyczyłam sobie dokładnie cienistą sznurkami i zastanawiam się czy kolejnego fragmentu nie przekopać
Z drugiej strony chciałabym jednak takiej prawdziwej zimy, ze śniegiem i mrozem szczypiącym w nos.

Zuza, zadzwoniłam do szkółki, którą mi poleciłaś. Teraz już nie mają derenia milky way, ale mieli tak za około 350 zł. Iwonka/Inka miała rację, że ładnie wyprowadzone, będą drogie

Też bym chciała takiej prawdziwej zimy, zwłaszcza jeśli chodzi o wymarznięcie ślimaków/pomrowów. A poza tym dawno nie było tak śnieżnie biało
Helen 05:55, 27 lis 2020

Kim napisał(a)

Ja się jeszcze bronię przed zimą wczoraj posadziłam dzielżany a dzisiaj przyszły zamowione krokusy ,jutro będę sadzić a na zewnątrz-4 to już jest choroba

Też myślę co jeszcze zrobić, zwłaszcza że mnie kusi przesadzenie 1 pęcherznicy lub nawet pozbycie się jej.
No i zapomniałam, że miałam posadzić krokusy lub przebiśniegi w donicy na zewnątrz
Zgadzam się, że to nie jest normalne, zwłaszcza jak ręce zmarznięte a my nadal zawzięcie pracujemy Maniaczki jedne
MirellaB 22:44, 27 lis 2020

To prawda - szron pięknie ozdobił Twój ogród