Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

inka74 12:31, 02 gru 2020

Roślinki pokryte szronem mają swój urok. Pięknie się zachowuje zimą dereń Midwinter Fire tylko w słońcu musi być posadzony dla dobrego wybarwienia gałązek. To chyba jeden z najpiękniej przebarwiających się dereni w zimie z tych co znam.
antracyt 12:33, 02 gru 2020

W weekend będziesz pewnie rozbierać Panią Figę, ma być koło 10stopni
Ja już chyba tylko wysadzone jesienią do gruntu róże ziemią obsypię i koniec No chyba, że mężaty zdąży przenieść suszarkę na nowe miejsce, to wtedy przerzucę darń na drugą stronę pod pozostałą część różanki
antracyt 12:37, 02 gru 2020

inka74 napisał(a)
Roślinki pokryte szronem mają swój urok. Pięknie się zachowuje zimą dereń Midwinter Fire tylko w słońcu musi być posadzony dla dobrego wybarwienia gałązek. To chyba jeden z najpiękniej przebarwiających się dereni w zimie z tych co znam.

W miejscowości obok jest taki placyk obsadzony tymi dereniami. Obok dla towarzystwa ma złotlin, którego gałęzie zimą są jaskrawo zielone. Super połączenie
Kokesz 13:40, 02 gru 2020

antracyt napisał(a)
Ja już chyba tylko wysadzone jesienią do gruntu róże ziemią obsypię i koniec No chyba, że mężaty zdąży przenieść suszarkę na nowe miejsce, to wtedy przerzucę darń na drugą stronę pod pozostałą część różanki

Wiem dlatego właśnie żałowałam, że ten przymrozek tylko na dwa dni, bo tak to bym nic nie musiała robić.
Helen 13:42, 02 gru 2020

Kokesz napisał(a)
Ja też zazdroszczę...
Wczoraj po pracy jeszcze działałam w ogrodzie o latarce czołówce
Zeszło mi do 22
Wykopałam selera, kalarepy, rzodkiewki i buraki bo bałam się że je zmrozi.
Szkoda, ze takie przymrozki bo wyciągałam je sobie na bieżąco.
Obsypałam kompostem rubrumy i vertigo, zobaczymy czy przezimują.
Pobrałam sadzonki do domu i posadziłam wg instrukcji, którą kiedyś u Ciebie wstawiłam. Zobaczymy czy się uda
Wykopałam gazanie i przechowam na parapecie bo bardzo ją lubię.Przyrosła w ładną kępę i wiosną będę dzielić. Na giełdzie kwiatowej wiosną chcieli za jedną 10zł.
Szczawiki poszły do piwnicy.
No i Pani Figa opatulona w jutę, kocyk i zimową włókninę wylądowała na balkonie. Jak nie będzie mrozu zawieszę na niej lampki i będzie robić za drzewko świąteczne

Byle do wiosny

Renia, chyba się zaopatrzę w taką czołówkę
Tylko kto Ci gotuje? Ja cały wieczór nadrabiam pranie, sprzątanie, zakupy, gotowanie na jutro i tak codziennie
Helen 13:47, 02 gru 2020

inka74 napisał(a)

Bardzo mi się podoba ten dereń, chyba go u Ciebie widziałam w zeszłym roku
Edit: w sensie zdjęcie z parku obok domu?
Helen 13:48, 02 gru 2020

antracyt napisał(a)

Też czekam na ocieplenie
Kokesz 13:48, 02 gru 2020

Ja gotuję, eM załatwia wszystkie zakupy.
Czasem on też gotuje, dziś np ma obiad na głowie.
Gotujemy na dwa dni albo nawet na trzy, jak coś bardzo lubimy
Helen 13:49, 02 gru 2020

antracyt napisał(a)

W miejscowości obok jest taki placyk obsadzony tymi dereniami. Obok dla towarzystwa ma złotlin, którego gałęzie zimą są jaskrawo zielone. Super połączenie

Lubię gdy w przestrzeni miejskiej też jest ładnie I ktoś to robi z głową
Helen 13:50, 02 gru 2020

Kokesz napisał(a)

Wiem dlatego właśnie żałowałam, że ten przymrozek tylko na dwa dni, bo tak to bym nic nie musiała robić.

Ja dzisiaj umyłam samochód, jestem ciekawa czy go jutro zdołam odszronić