Może niepotrzebnie pytacie W regulaminie jest napisane, że na działce musi znajdować się budynek mieszkalny jednorodzinny, który w dniu rozliczania inwestycji musi być oddany do użytkowania. Jeśli jesteście zainteresowani, to poczytaj te regulaminy. Inwestycję można zakończyć w czerwcu 2024, to prawie rok na realizację. Chociaż rozumiem ból, bo najpierw trzeba wyłożyć swoją kasę. Ale nie trzeba w ciemno, można wstawić zbiornik dopiero po otrzymaniu pozytywnej decyzji o dofinansowaniu. My nie czekaliśmy, bo i tak zależało nam i na samym zbiorniku i na tym, żeby go zainstalować póki mamy dostęp na tyły ogrodu przez sąsiednią pustą jeszcze działkę.
Wczoraj rozsadziłam wysiane wczesnym latem ostrogowce. Rosły w jednej doniczce i miały już za ciasno.
Sprawdzałam stan ukorzenianych cisów. Niektóre zeszłoroczne Hilli miały już korzenie przerastające dno doniczki. Ponadto są zielone, więc chyba się ukorzeniły Zajrzałam też do tegorocznych cisów pospolitych i jedna sadzonka miło mnie zaskoczyła korzonkami Ciekawe po jakim czasie powstałby z tych cisów żywopłot